Grøn landsholdsuge

Landsholdsugen er gået i gang, og vi har i denne uge sendt fire spillere til samling. Det drejer sig om Carin, Natasha, Haugsted og Stine, der repræsenterer Sverige, Makedonien og Danmark. 

Alle fire skal i denne uge spille om kvalifikation til EM 2018 som afholdes i Frankrig. Allerede i aften (onsdag d. 27.09) skal Haugsted, Stine og resten af den danske trup spille kamp mod Slovenien. Landstræner, Klavs Brun Jørgensen har meldt til TV2, at der over de tre kvalifikationskampe skal mindst fire point i hus. Både Haugsted og Stine er taget til samling, men det er ikke sikkert, at Stine kommer i aktion, da hun inden samlingen har døjet med lidt småskader. Skaderne er ikke alvorlige, men med et tætpakket kampprogram i de kommende måneder har landstræneren valgt at efterudtage et par spillere, der kan dække ind for Stine og andre småskadede spillere. Stine er dog til samling, hvor hun træner med truppen og er kampklar, hvis der er behov for hende. 

I Makedonien er det en glad Natasha der kan melde, at hun er klar til kamp og glæder sig til igen at trække landsholdtrøjen over hovedet. Hun skal sammen med resten af den makedonske trup spille kvalifikationskampe mod Færøerne, Serbien og Sverige, som har Carin Strömberg i truppen. 

"Det føles rigtig godt at være tilbage med landsholdet og gense mine holdkammerater og familie. Nu har jeg været i Viborg nogle måneder, så det er dejligt at komme hjem lidt og få lidt makedonsk mad igen," siger Natasha med et smil og fortsætter:

"Jeg glæder mig til at spille kvalifikationskamp, og at spille mod Sverige, hvor Carin også spiller. Det bliver spændende at spille mod en af mine holdkammerater, for det har jeg aldrig prøvet før."

Carin og Natasha møder hinanden torsdag d. 28 og spiller i Sverige. Spændingen og glæden ved at være samlet med landsholdet er også tydelig hos Carin. 

"Jeg synes altid det er sjovt at komme til samling med landsholdet og spille sammen med de svenskere, som normalt er mine modstandere. Mange af de andre på landsholdet er mine kammerater, som går langt tilbage, så jeg kender dem godt både på og udenfor banen. Derud over er det altid sjovt at spille kamp for sit land mod andre landes bedste spillere. Endnu bedre er det jo, at vi spiller på hjemmebane under EM-kval," siger Carin. 

Kvalifikationskampene for gruppe tre med Sverige og Makedonien spilles alle i Sverige, hvor i mod gruppe 5 med Danmark spiller deres kampe i Danmark. DErmed har tre af fire Viborg HK spiller efornøjelsen af hjemmebane under kvalifikationen. 

Carin glæder sig til at tage byde NAtasha velkommen i det svenske.

"Det er altid lidt specielt at spille mod sine egne holdkammerater som Natasha der repræsenterer Makedonien. Man kender jo hinandens spil og har måske lidt insider viden om det andet hold, men det giver også ekstra motivation til at vinde over sin holdkammerat," slutter Carin med et smil. 

Kampen mellem Danmark og Slovenien vises på TV2 fra kl. 20.50. 

Alle nyheder