Viborg HK på træningslejr i Ungarn

I dag har vi sendt pigerne mod Ungarn, hvor de har en spændende uge foran sig. Holdet er med i en træningsturnering, hvor der både er en række træninger og 3 kampe på programmet. Blandt andet er der mulighed for revanche, når pigerne træner med og spiller træningskamp mod Dunaferr, som for nylig tog det ene point i en træningskamp under Generation Handball. Foruden at træne med Dunaferr skal pigerne deltage i en turnering med deltagelse af Ungarske Debrechen, Budaörs og Vác, samt russiske Zvezda. Cheftræner, Allan Heine ser frem til at komme til Ungarn med holdet, der med Jørgensen, Nikoline og Anso tilbage i truppen endelig er fuldtallige.

"Først og fremmest er turen til Ungarn en mulighed for at udvikle holdet sportsligt. Vi får mulighed for at prøve kræfter mod hold vi ikke kender, og som ikke kender vores spil. Derudover er det også en mulighed for at bygge videre på det arbejde vi har lavet i opstarten med at få rystet holdet sammen. Som træner er det spændende at se et nyt hold tage form. Udlandsture er særligt gode til at ryste et hold sammen, da pigerne alle er på ”udebane” og udenfor vante rammer. Det giver rig mulighed for at se, hvem der træder i karakter i forskellige situationer og hvilke roller de forskellige spillere påtager sig frem mod den kommende sæson."

Trods en travl uge med masser af håndbold på programmet er der også tid til at holde lidt fri. Bl.a. har lederteamet arrangeret en heldagstur til Budapest, hvor holdet kan opleve lidt af byen, ose på strøget eller hvad pigerne ellers har lyst til. En "fridag" som pigerne normalt ikke oplever på træningsture og udlandsrejser med holdet, da disse ture ofte er travle og pakket med håndbold. Fridagen er ikke uden holdet for øje, og Allan Heine udelukker ikke, at teambuilding aktiviteter kan snige sig ind. ”Vi skal i den kommende sæson arbejde videre med de værdier vi har skabt omkring holdet i de seneste sæsoner. Det kan godt ske, at der skal ændres lidt i værdisættet, da nye personligheder er kommet til og et nyt hold skal arbejde sammen. Det er også sådan noget vi skal bruge turen til,” slutter Allan Heine.

I Ungarn vil der desværre ikke være mulighed for at live blogge eller live streame kampe, men vi vil på vores hjemmeside og sociale medier forsøge at holde jer alle opdateret på, hvordan det går. Blandt andet har vi lokket et par spillere til at overtage vores Instagram profil - @viborg_hk.