7-måls sejr i første kvartfinale

Kvartfinalen i EHF Cup blev skudt i gang med et brag! Efter en pauseføring på 9-8 vinder Viborg HK første opgør med 28-21 over norske Larvik HK. 

Stemningen i VIBOCOLD Arena var helt i top, da Larvik i dag kom til Viborg i EHF Cuppens første kvartfinale. Inden kampen er det blevet kaldt 'Clash of the Titans', da Viborg HK og Larvik er to af håndboldens mest vindende hold. Med stolte traditioner nationalt og internationalt var forventningerne til dagens opgør også helt i top, hvilket kunne mærkes blandt tilskuerne der var mødt talstærkt op. Godt 1500 stemningsfyldte håndboldelskere var kommet til kamp i VIBOCOLD Arena og de fik hvad de kom efter. 

Viborg HK skød målfesten i gang, og med en sprudlende Rikke Poulsen i målet havde Larvik umådeligt svært ved at få skudt hul på kampen. Efter 15 minutter stod der 6-1 på måltavlen, og det var et resultat af stærkt forsvarsspil, men endnu mere af Poulsens eminente spil.

"Det er så dejligt. Jeg er sindssyg glad. At vi formår at holde dem nede på 21 scoringer er sindssygt godt i forhold til et returopgør. I dag har vi virkelig god energi og er rolige selv om vi i løbet af første halvleg har svært ved at score mål, men det er ikke sådan, at vi stresser. Vi arbejder videre og får snakket godt sammen i pausen. Det er fedt, at vi kan løse det hen ad vejen," siger Poulsen og fortsætter: 

"Jeg havde en god fornemelse i kroppen. Vi har spillet mange kampe, og er i gang hele tiden. I dag arbejder vi godt sammen og ved, at vi arbejder på 100%. Når vi gør det sammen går tingene op i en højere endhed, og så kommer de kampe, hvor alt bare lykkes for en. Vi var gode sammen i dag og havde god energi. Det afspejler resultatet også. At vi kan løfte os fra ni mål i første halvleg til 28 i anden halvleg er bare så flot. Den her kamp viser, at man aldrig kan melde os ude af en kamp. Vi har nogle dyk men de bliver minimeret og det er flot, at vi holder roen og kører den hjem på den her måde."

Efter et kvarter af første halvleg kommer Larvik stille og roligt tilbage i opgøret, og nogle uheldige udvisninger til Viborg HK gør, at Larvik har bedre arbejdsbetingelser. Det udnytter de og ved pause er stillingen 9-8 til hjemmeholdet. 

I anden halvleg fik Viborg igen en drømmestart, og da Uno først fik tempo i kontrafasen kunne Larviks høje piger ikke følge med. Derfor blev føringen også hurtigt udbygget, så der igen var luft mellem de to hold. Angrebsmæssigt bød alle ind, og dermed kunne Larvik ikke centrere deres forsvar omkring enkelte spillere. Samtidig var effektiviteten i skud også rigtig høj til stor glæde for publikum, der kampen igennem hjalp pigerne på vej. 

"Det var så fedt i dag. Det var en god kulisse at spille i, og publikum var virkelig med os i dag. Vi kom godt ind i kampen og stod godt i forsvaret. Rikke stod fantastisk og det var virkelig sjovt at spille i dag," sagde Carin efter kampen. Dagens spil lå godt til Carin, der nyder at spille fysisk i angreb og forsvar. I løbet af det første kvarter havde VIborg modtaget flere advarsler og udvisninger, men det var ikke noget der påvirkede spillet markant.

 

 

"Det er altid lidt specielt at spille internationale kampe. Dommerne ville sætte sig i respekt tidligt, og derfor fik vi mange udvisninger i starten. Det skulle vi lige spille os ind på, og da først vi fik rettet vores spil til gik det fint. I anden halvleg synes jeg det var fint, og vi fik vendt det til vores fordel. Jeg elsker at spille de her internationale kampe. Man giver lidt tæsk og modtager lidt tæsk, det kan jeg godt lide."

Syv-måls sejren giver et godt udgangspunkt til den andne og afgørende kvartfinale i Larvik. Kampen spilles på lørdag, d. 10. marts. Det hold, der samlet over de to opgør har klaret sig bedst, kvalificerer sig til semifinalen. 

Vores fanklub arrangerer tur til Larvik. Se mere HER hvis du kunne tænke dig at komme med. 

 

Målscorere for Vibrog HK:

AG Nørgaard: 9

Line Uno: 6

Carin Strømberg: 5

Kristina Jørgensen: 3

Stine Bodholt: 3 

Nikoline Lundgreen: 2