Tilliden og sammenholdet vokser

Den svenske turnering Annliz Cup fungerer ligesom sidste år som omdrejningspunkt for den 5-dages træningslejr, Viborg HK er på i disse dage.

Turneringen giver mulighed for at teste en masse ting af og for at møde nogle andre hold og dermed andre spillestile end dem, vi kender fra den hjemlig liga, men at være på træningslejr har mange flere facetter end blot kamptræning, fortæller Jakob Vestergaard:

´Det er klar, at vi med 5 intensive døgn får rystet holdet godt sammen. Vi har selvfølgelig fokus på kampe og træning,, men vi har med så meget tid sammen, også gode muligheder for at lære hinanden bedre at kende, og det skal man ikke underkende - et godt sammenhold udenfor banen har stor betydning for det, vi får til at lykkes på banen´.

Kampe og teambuilding

På dag 2 spillede Viborg HK kamp mod Skövde og vandt stort 21-40, og med det resultat siger det næsten sig selv, at spillerne fik rigtig mange ting til at gå op i en højere enhed. I aften skal de på banen igen, og denne gang tørner de sammen med de svenske mestre fra Sävhof, men mellem de to kampe, har der været tid til sociale aktiviteter.

Gårsdagens eftermiddag blev brugt i trætoppene i den nærliggende skov, og det var en oplevelse, hvor der var behov for både at heppe på hinanden og hjælpe holdkammeraterne igennem de til tider ret fysiske krævende forhindringer i op til15 meters højde. Det er tydeligt at mærke, at spillerne nyder, at træningslejren også har fokus på teambuilding.

´Det var mega fedt. Jeg er bestemt ikke glad for højder. Jeg måtte overvinde mig selv flere gange, og det gode er jo, at selvom jeg til tider var noget utryg ved situationen, så havde jeg mine holdkammerater både foran og bag mig, og det hjalp mig til at turde mere og stole på, at vi har hinanden´ siger Tonje Enkerud.

Dahl som instruktør

Netop med 5 nye til holdet, er det ekstra givende med ´ryste sammen aktiviteter´, siger Ida Marie Dahl og fortsætter:

´Det er virkelig en god måde for os at lære hinanden at kende på. Vi ser hinanden i nye og anderledes situationer, hvor vi skal hjælpe hinanden på nye måder. Det giver helt vildt meget, som vi kan tage med, når vi skal spille sammen, og når vi bliver presset på banen. Tilliden og sammenholdet vokser på sådan en tur, så det er vigtigt, at vi har tid til netop det´.

Når Ida-Marie Dahl pointerer betydningen af sociale aktiviteter lader hun det ikke blot blive ved snakken … hun har taget teten og byder såleledes ind som arrangør og instruktør på 1,5 timers teambuilding lørdag formiddag, hvor hun fortæller, at der ikke bliver så meget adrenalin som i trækronerne, men til gengæld lover hun, at der bliver rigtig mange gode grin og behov for at samarbejde på tværs af truppen.

Alle nyheder