Status å spillerfronten Viborg HK

Status på spillerfronten

Sæson 2022/23 skydes i gang med hele 5 nye på holdkortet, men når der spørges ind til de enkelte spillere, er det faktisk to af ´de gamle´, Jakob Vestergaard nævner først. Den ene giver anledning til det helt store smil og den anden til bekymring.

Maria Fisker (måske) snart tilbage

Maria Fisker blev i sommerferien mor for 2. gang, og den lille dreng har netop rundet 1 måned. Hvor længe hun kan holde sig fra håndboldbanen er uvist, men står det til hende, kommer hun ikke til at misse flere kampe for Viborg HK:

´Jeg forventer da, at jeg kan melde mig klar til ligastart´, siger hun med et smil og et overskud, der ikke giver anledning til den mindste usikkerhed omkring den forudsigelse.

Hvorvidt vi kommer til at se Maria Fisker løbe på banen mod Odense Håndbold ultimo august, som er truppens første ligakamp, vil Jakob Vestergaard ikke lægge sig fast på - men han afviser det dog heller ikke.

´Fisker er langt i sin proces for at komme tilbage, men jeg synes, at det er for tidligt at sige mere. Hun har det godt, og det er rigtig dejligt, og der er vist ingen tvivl om, at vi ser hende inden alt for længe´.

Moa Högdahls situation er stadig uafklaret

Viborg HKs landsholdsaktuelle nordmand har taget hul på sæson 2022/23 på den værst tænkelige måde. Den tåskade, der har holdt hende ude det meste 2. del af sæson 2021/22, driller endnu, og det er selvfølgelig en situation, som Jakob Vestergaard er bekymret over:

´Moa Högdahl er endnu ikke meldt klar, og det er en stor udfordring og bekymring for os alle. Vi har jo arbejdet med flere forskellige ting for at løse problemet med tåen, men det er desværre ikke lykkes endnu. Hun er netop hjemvendt fra Norge, hvor hun endnu engang har gennemgået flere undersøgelser, og det tyder på, at hun skal igennem en operation – mere kan jeg ikke sige på nuværende tidspunkt´.

Lever op til forventningerne

Med Melissa Petrén, Mathilde Juncker, Emilie Hovden, Charité Mumbongo og Kerstin Kündig er der mange nye, vi skal lære at kende, og det tager selvfølgelig tid, men det umiddelbare indtryk er som forventet godt og positivt, fortæller Jakob Vestergaard.

´De viser faktisk det, som vi havde håbet på.

Petrén har været virkelig god i angrebssituationer både som målscorer og assistspiller.

Emilie giver os noget fart i vores kontra og en ekstra dimension i højre angrebsside.

Kerstin har et rigtig playmakerhjerter og god håndboldforstand, og det ser vi allerede nu, og jeg glæder mig til, at vi skal lægge flere lag på.

Charité skal have en stor rolle defensivt, og der er vi også godt i gang. Hun har tidligere dækket mere defensivt end hendes rolle i Viborg HK skal være, og hun har allerede udviklet sig i den rigtige retning her på få træninger.

Juncker har gjort det godt på mål, og jeg tror på, hun og Anna bliver et godt makkerpar, så for at summere op, er jeg godt tilfreds med alle de nye, jeg er meget positivt overrasket over Fiskers tilstand og afventer situationen med Moa Högdahl´.