Sejr i sidste sekund

Med en 1-måls sejr over Silkeborg-Voel tog Viborg HK her til aften to vigtige point. Kampen blev, som cheftræner Jakob Vestergaard havde spået, præget af en del tekniske fejl, men den blev heldigvis også præget af fightervilje, intensitet og flere gode og seværdige spilsituationer i såvel forsvar og angreb.

Sidste gang vi spillede i Silkeborg, var i grundspillets sidste kamp. Vi mistede det ene point i sidste sekund, hvilket betød, at vi mistede den 3. plads, som vi ellers troede, at vi havde sat os på. Derfor var det også umådelig vigtigt, at vi ikke igen mistede kampen, efter at vi havde været foran det meste af 2. halvleg, siger anfører Maria Fisker efter kampen:

´Det var en sindssyg vigtig sejr for os. Rent pointmæssigt betyder det selvfølgelig meget at tage to point, og det betyder lige så meget i forhold til vores oplevelse af at komme i gang med ligaen igen. Vi trækker det længste strå i aften, og det kan vi bruge til SÅ meget – det giver os en masse selvtillid, og det giver os en tro på tingene, hvilket gør, at når vi næste gang bliver pressede, så kan vi bevare roen, og det kan være altafgørende. ´

Silkeborg-Voel er et af de hold, vi kommer til at slås om slutspilspladserne med, og derfor var denne sejr af stor betydning – især efter at vi har mistet de to point, vi havde fået mod Randers HK (annulleret grundet konkurs), siger Jakob Vestergaard, der også roser spillerne for at rejse sig i anden halvleg efter en dårlig første halvleg:

´Vi laver 11 tekniske fejl i første halvleg. Silkeborg scorer 8 kontramål. Vi har det svært – rigtig svært. Anden halvleg er lige det modsatte. Vi laver få tekniske fejl, er aggressive i forsvaret og forbedrer vores spil på alle positioner. Vi brænder dog forsat mange chancer, og det betyder, at vi ikke får større forspring, men med 10 min. igen, er vi foran med 4, og det ser rigtig fint ud. Så får vi flere dumme udvisninger, og pludselig er Silkeborg oppe igen, og kampen afgøres i de sidste sekunder – først med et mål af Tonje og derefter en fabelagtig redning af Anna, der i det hele taget står en rigtig flot kamp i dag.

Christina Pedersen gør det også godt. Hun laver ingen tekniske fejl, og det er tydeligt, at hun har en god spilforståelse. Hun sætter spillet op og tager gode beslutningerne, og så dækker hun også godt op, og det er da noget af en bonus, for vi havde ikke regnet med, at hun skulle bruges så meget i forsvaret. Det var en fornøjelse at have hende med.

Jeg er glad og tilfreds. Det giver os selvtillid, og det giver os et kæmpe løft i forhold til det travle kampprogram, der venter os. Nu er vi med i tabellen igen, så det er dejligt´.

Næste gang Viborg HK skal i kamp er torsdag den 1. dec. kl. 18.30, hvor vi tager imod Ikast Håndbold i VIBOCOLD Arena. Husk at der til denne kamp er fri entré for alle, der spiller håndbold i Viborg Kommune.

Kampen i tal:

8. spillerrunde

Silkeborg-Voel – Viborg HK 23-24 (15-21)

Mål for Viborg HK:

Mathilde Rivas-Toft 8

Melissa Petrén 4

Sara Hald 3

Tonje Enkerud 2

Emilie Hovden 2

Maria Fisker 1

Kerstin Kündig 1

Christina Pedersen 1

Thilde Frandsen 1

Ida-Marie Dahl 1

Alle nyheder