Opbygningen til VHK ´s næste storhedstid er påbegyndt

VHK tidslinjen starter i 1936. Efter mange op og nedture fik klubben i sæson 1988/1989 for første gang foden indenfor i håndbold Danmarks bedste division.

I den nuværende rækken af 58 sæt nationale og internationale titler og medaljer kom den første pokal som Danmarksmester i hus i sæson 1993/1994. Det blev inden og under dysten mod Ikast Håndbold markeret med besøg i BIOCIRC Arena af en række af de spillere, der med træner Ulrik Wilbek som opdragsmand, fik placeret Viborg som Danmarks kvindehåndbold by nummer et.

Den nyeste og senneste pokal i pokalskabet er Super-Cup pokalen der blev vundet i for små fire år siden i 2021.

Stærk og skræmmende modstander
Selv om assistent- og målvogtertræner Susanne Munk Wilbek inden kampen fortalte de mange håndboldgæster i VIP- loungen, at dagens modstander Ikast Håndbold, som holdet ser ud nu, måske er verdens bedste kvindehåndboldklubhold, lod et veloplagt VHK mandskab sig ikke påvirke af fakta. Selv om flere af holdets nøglespiller sad ude med skander, gik spillerne frisk til opgaven.

Med denne gode indsats blev det ikke til den store nedsamling, som mange af holdets fans inden kampen frygtede. Cheftræner Ole Bitsch var da også rimelig tilfreds med indsatsen. – Vi spillede på mange måder en god kamp, som vi godt kan være tilfreds med, lyder det fra Ole Bitsch. Han måtte dog erkende, at der igen i den bagerste halvdel af anden halvleg, blev begået for mange irriterende småfejl der gavner modstanderne. Den dårlige vane kan og skal holdet fremadrettet undgå.

Men summarsummarum: Indsatsen mod et måske kommende Danmarksmesterhold sæson 2023/2024, blev af de 1. 948 tilskuere og nærværende iagttager godkendt.

Viborg Håndboldklub er efter aftenens kamp stadig på Kvindeligaens 8. plads med 18 point.

Næste gang Viborg HK skal i duel om to point, er onsdag den 21. februar 2024 kl. 1830. Her møder holdet Silkeborg-Voel KFUM i JYSK Arena A i Silkeborg.

Viborg HK - Ikast Håndbold: 32  – 42

VHK målscore: Christina Pedersen 8, Marielle Martinsen 5, Julie Holm 4, Katarzyna Portasinska 3, Jana Mittún 3, Camilla Degn 3, Alberte Simonsen 3, Charité Mumbongo 2, Maria Fisker 1.