Ole Bitsch ny cheftræner i Viborg HK

Viborg HK har indgået en 3-årig aftale med Ole Bitsch som ny cheftræner fra sæson 2023/24.

Allerede inden det blev offentliggjort, at den nuværende cheftræner Jakob Vestergaard stopper efter denne sæson, gik rygterne, at Ole Bitsch var på vej til Viborg, og nu kan vi altså bekræfte, at vi er nået til enighed, og Ole Bitsch skal stå i spidsen for vores trup fra næste sæson, fortæller direktør for Viborg HK Jens Steffensen:

´Ja jeg kan med stor glæde fortælle, at vi har indgået aftale med Ole Bitsch, og jeg ser det som et noget nært perfekt match.

Jeg har kendt ham i mange år. Jeg har endda selv trænet ham, da han var ungdomsspiller i Bjerringbro, og jeg kender ham også igennem Viborg Idrætsråd, hvor han har været elitekoordinator. Igennem de seneste år har jeg fulgt hans trænerkarriere, hvor han i både Skive og Randers HK har gjort det rigtig godt.

Vi står med et ungt hold, og med mange spirende talenter, så derfor var det afgørende for os, at vi fandt en cheftræner, der har erfaring med og stor motivation for at arbejde med talentudvikling – en kompetence der understreges af, at Dansk Håndbold Forbund i sommer præsenterede ham i en 4-årig kontrakt som ny ungdomslandstræner på kvindesiden.

Desuden er det i høj grad et positivt værdimatch mellem Ole og klubben, og jeg ser det som en stor sidegevinst, at han har arbejdet med at forene byen igennem VFH, og så er Ole jo en Viborg dreng, og det er godt for begge parter´.

At komme hjem til sin egen by og få lov at stå i spidsen for byens grønne piger, er noget som hovedpersonen selv ser meget frem til:

´Jeg er stolt og beæret over, at jeg fra næste sæson bliver cheftræner for det, der historisk set er Danmarks største kvindehåndboldklub – at klubben er et andet sted lige nu, skræmmer mig ikke – tværtimod. Jeg kommer netop til at arbejde med opbygning og udvikling, og det er der mine interesser og kompetencer er størst.

Det er en stor glæde for mig at komme til at arbejde med VHK, som altid har ligget mit hjerte nært. Jeg er fra byen, og har derfor altid haft den naturlige stolthed over klubben, som enhver viborgenser har, og så har mine egne bedste håndboldår også været i VHK.

Udover at bygge et stærkt hold op med den talentmasse, der er samlet i Viborg, vil jeg bidrage til at fremme Viborg HK som byens hold igen, og her vil jeg især fokusere på og gerne udvikle på det gode samarbejde, der er med Viborg Elite, Viborg Katedralskolen og Hald Ege Efterskole´.

Foto: Johnny Pedersen