Mathilde Juncker bliver i Viborg HK

Målvogter Mathilde Juncker og Viborg HK har indgået aftale om, at hun fortsætter i klubben, og dermed har ingen af de to parter ønsket at gøre brug af den klausul, der ville gøre det muligt for hende at skifte klub efter sæson 2022/23.

´Jeg er glad for at være her, og jeg føler faktisk lige, at jeg er startet´, siger Mathilde Juncker og fortætter:

Vi har et fantastisk miljø i klubben og et velfungerende team omkring holdet – man kan virkelig mærke, hvordan alle i og omkring holdet brænder for klubben, så jeg glæder mig til at være med til at bygge et nyt hold op igen´.

Med Anna Kristensens afgang kan man roligt sige, at det bliver en tung arv at løftet for Mathilde Juncker, når hun fra sæson 2023/24 bliver førstevalg, men det er altså ikke noget, der giver hende præstationsangst – tværtimod ser hun frem til at få flere minutter på banen og en større rolle på holdet:

´Jeg har en stor tiltro til det, som Viborg HK gør og lige har gjort i forhold til at få styr på økonomien, og jeg har en stor tiltro til det, som venter os i næste sæson. For at vi kan lykkes, skal vi lykkes som hold. For at jeg kan gøre det godt, skal vi som hold gøre det godt, og jeg føler mest af alt en stor motivation for at skulle tage et større ansvar.

Jeg skal danne makkerpar med Ida Marie Kaysen, og det glæder jeg mig rigtig meget til. Det er spændende, at klubben har tiltrukket så mange unge, dygtige talenter, og i forhold til Ida Marie Kaysen ser jeg frem til at samarbejde med hende, og se hvordan hun kommer til at udvikle sig. Jeg vil gøre mit bedste for at hjælpe hende. Jeg husker jo selv, hvordan andre har hjulpet mig, og hvordan det har haft en stor betydning for min lyst til at spille håndbold, så på den måde, håber jeg også, at jeg kan bidrage positivt´.

Aftalen med Mathilde Juncker glæder den kommende cheftræner Ole Bitsch, og det giver ham en god fornemmelse for den kommende sæson:  

´Med Mathilde Juncker har vi sikret os en af de rutinerede kræfter, og det er selvfølgelig virkelig vigtigt for mig og for det hold, vi sætter til næste sæson.

Hun er en af de målvogtere, som jeg igennem flere år har fulgt, og jeg er glad for, at jeg nu kan få lov til at arbejde sammen med hende.

I min optik er hun stærkt undervurderet, og jeg glæder jeg mig til at se hende folde sig ud, og jeg kan ligeså godt være ærlig og sige, at jeg har store forventninger til hende. Jeg tror, at hun bliver et kæmpe aktiv for det kommende hold.

Vi får en rasende dygtig målvogter, der kender ligaen, som har været med i gamet i mange år, og som også har en alder, hvor hun hviler i sig selv, og det tror jeg helt sikkert også at vores nye, unge målvogter Ida-Marie Kaysen kommer til at nyde godt af´.  

Foto Johnny Pedersen

Alle nyheder