Jana Mittún på besøg i Viborg  

Mandagen bød på et hyggeligt besøg af vores kommende playmaker Jana Mittún og det første, der slår én, når man møder den unge, smilede færing er, at hun taler et noget nær perfekt dansk. Det kommer sig nok af, at jeg har gået på efterskole i Danmark et år fortæller hun.

Jana Mittún er på gennemrejse – hun har netop været en uge i Kosovo, hvor hun sammen med det færøske landshold har spillet kvalifikationskampe til VM. Hun valgte at tage et smut forbi Viborg for at besøge den klub og den by, der til sommer kommer til at danne rammerne for det næste skridt i håndboldkarrieren.

Dagen blev brugt sammen holdet og staben omkring, og den ekstra rejse har været det hele værd, fortæller Jana Mittún, da hun sidst på dagen tog mod lufthavnen i Karup for at rejse hjem:  

´Det var en stor prioritet for mig at komme forbi Viborg på vejen hjem fra Kosovo til Færøerne, og det er jeg rigtig glad for, at jeg valgte. Jeg har brugt dagen på at se klubben og møde menneskerne omkring. Jeg har talt med den fysiske træner Stine Aaagaard Vangkilde, og vi fik en god snak om træning, og hun viste mig også holdets træningsfaciliteter. Jeg har også haft tid til at møde spillerne og prøve noget spillertøj, så klubben har mine størrelser. Desuden fik jeg en god snak med fysioterapeut Morten Vanggaard, og så har Liss og jeg været rundt for at se mulige lejemål, til når jeg skal flytte hertil´.

Jana Mittun har tegnet en 3-årig kontrakt med Viborg HK fra sæson 2023/24, og det færøske stortalent skal dermed også flytte hjemmefra, og selvom det bliver en stor omvæltning, er det noget, hun ser frem til. Derfor var det også helt perfekt, at mandagen i Viborg gav hende tid til at kigge på forskellige lejligheder, fortæller hun:

´Det er lidt lettere at forholde sig til de muligheder, som klubben taler om, når man har set nogle af dem og set områderne. Umiddelbart kunne jeg godt lide Skansebakken – det virker til at være et hyggeligt sted, men Liss viste mig også andre steder, hvor jeg sagtens kan se mig selv bo. Det vigtigste for mig er, at det er centralt og rimelig tæt på hallen - og så vil det selvfølgelig også være hyggeligt, hvis nogle af de andre spillere også bor der – så man fx har en at følges med til træning og måske drikke en kop the med efter … især i starten vil det nok betyde en del´.

Næste gang Jana Mittún kommer til Viborg bliver muligvis først, når den nye trup samles forud for sæson 2023/24, hvilket sker engang i midten af juli.  

Alle nyheder