Håndbold når det er bedst – og værst  

28-29

Det smertelige resultat sender Viborg HK ud i en bronzekamp i stedet for den guldkamp, som det i stort set hele kampen så ud til, at vi skulle spille.

Et kæmpe drama udspillede sig her til aften i VIBOCOLD Arena, hvor semifinalen mellem Viborg HK og Team Esbjerg i Bambusa-kvindeligaen blev afgjort.

Viborg HK har godt fat om kampen indtil ca. 8 minutter inden slutfløjtet, hvor kampens spiller, Line Haugsted, der også blev topscorer for Viborg HK med 8 mål, udgår efter en hård tackling, der resulterer i det, der i skrivende stund virker til at være en alvorlig skulderskade.

Anna Kristensen står fuldstædig formidabelt i målet, Line Haugsted spillede et brag af en kamp ligesom flere andre af de grønblusede, der i samlet flok sendte Esbjerg til en hurtig timeout foranlediget af en 4-målsføring allerede efter få minutter. Dette stoppede dog ikke Viborg pigerne, der gik til pause med en føring på 18-14.

I anden halvleg bliver Viborgs føring mindre, men truppen har alligevel kontrol med kampen, men da Haugsted udgår, haler Esbjerg ind mål for mål, og i slutningen af kampen formår Team Esbjerg at bringe sig foran og vinder altså med blot et enkelt mål.

Fantastisk kulisse – enorm skuffelse

Efter kampen er skuffelsen enorm, fortæller Jakob Vestergaard:

´Det er virkelig svært lige nu. Vi taber med 1 mål i en helt fantastisk kulisse i VIBOCOLD Arena. De små hår rejste sig, da vi kom ind i hallen i dag og også undervejs, for det var virkelig en fantastisk arena at træde ind i, og vi blev båret frem af en vild begejstring og opbakning, og kvittere også med en eksplosiv start.

Vi stempler jo virkelig ind og klæder nærmest Esbjerg af i den første del af kampen. Vi er foran på rigtig mange parametre, holder os til planen og har godt styr på kampen. I anden halvleg får vi lidt flere problemer, og Haugsted går ud, og det ryster os selvfølgelig. Det betyder også, at de af flere årsager kommer ind i kampen, og ufortjent vinder Team Esbjerg kampen.

Konsekvenserne af det, er jo kæmpestore, så det er meget ærgerligt, at vi ikke får en fortjent sejr.

Vi er meget kede af, at det ikke er os, der skal spille finale, men vi er trods alt meget stolte af den måde, vi leverede på i dag, hvor vi burde have sejret - og det vel og mærke over et hold, der har spillet sig til Fina4 i Champions League ´.

Viborg HK skal spille bronzekamp på tirsdag den 24. maj ude mod enten Odense Håndbold eller Herning-Ikast Håndbold, som skal ud i en 3. semifinale på lørdag. 2. bronzekamp skal spilles i VIBOCOLD Arena den 28. maj. 

Kampens mål:

Moa Högdahl 2 mål

Mathilde Rivas-Toft 2 mål

Kristina Jørgensen 3 mål

Line Haugsted 8 mål

Tonje Enkerud 3 mål

Thilde Frandsen 2 mål

Camilla Fangel 4 mål

Ida-Marie Dahl 4 mål

Alle nyheder