Fisker og Dahl - anfører og viceanfører for Viborg HK

Når de grønblusede løber på banen i morgen aften, lyder startskuddet på kvindeligaen, og cheftræner Jakob Vestergaard har netop offentliggjort truppens nye anførerteam.

Maria Fisker som anfører og Ida-Marie Dahl som viceanfører

Som noget nyt vil anførerrollen varetages af et team bestående af Maria Fisker og Ida-Marie Dahl, fortæller Jakob Vestergaard:

´Med Fisker som anfører og Dahl som viceanførere, får vi et team, som er målrettet, ambitiøst og som også kan skabe god stemning, og det er egentlig kernen i det, vi har brug for i et anførerteam.

Jeg har jo kendt Fisker i rigtig mange år, og jeg ved hvor topprofessionel, hun er. Hun er en spiller med virkelig meget erfaring, og hun formår altid at holde hovedet koldt. Hun er lige kommet tilbage fra barsel, så selvfølgelig rammer hun ikke sit topniveau endnu, men det forventer vi, at hun gør sidst på året, og med hende som anfører, får vi en stærk person med gode værdier.

Hun bliver en af dem, som jeg kommer til at bruge ekstra tid på at tale med vedr. udvikling af holdet. Der er ingen tvivl om, vi er helt afhængig af, at vi samler os som hold, og det bliver afgørende for os, at vi leverer en god holdpræstation. 

Mit valg af Dahl som viceanfører beror på, at hun er kommet tilbage efter sommerferien med en energi, en seriøsitet og en motivation, der smitter af på hele holdet. Dahl er en virkelig dygtig spiller, og hun er vanvittig hårdtarbejdende. Jeg oplever, at hun gerne vil tage mere ansvar, og jeg forventer, at hun vil udvikle sig endnu mere ved at bære mere´.

Når man spørger Fisker og Dahl, hvilke tanker de gør sig om ansvaret som anfører og viceanfører, starter Maria Fisker med at tage ordet:

´Vi har ikke tidligere gået så meget op i det med anfører i Viborg HK, men i år hvor vi har mange nye på holdet, og i det hele taget skal vi arbejde med meget nyt, så nu kan det godt være, at behovet er blevet større, og jeg ser en stor styrke i vi er to.

Som anførerteam skal vi altid være dem, man kan trække på og som supporterer, bakker op og går forrest. Vi skal have fokus på vores målsætninger og løbe forrest på vejen mod dem´.

Ved siden af Fisker står Dahl, og hun supplerer:

´Det forpligter at være anfører, og hvis vi rammer en lidt svær periode, skal det være sådan, at vores holdkammerater kan kigge på os og tænke .. OK vi skal den vej.  

Fisker er fantastisk både på og udenfor banen, og hun har kendt både klubben og Jakob i virkelig mange år. Derfor ved man også, at man altid kan komme til Fisker, hvis der er noget, der lige skal vendes … noget man måske som ung eller ny er usikker på.

Jeg synes, at Fisker er den helt rigtige anfører, og jeg er glad for at være hendes viceanfører - vi skal nok blive et godt team´.

Alle nyheder