Færøsk stortalent på kontrakt i Viborg HK

På den internationale håndboldscene ses flere og flere stjerneskud fra Færøerne, og et af de virkelig lovede talenter er 18-årig Jana Mittún.

Jana Mittún debuterede på det færøske A-landshold i oktober 2022 under EHF EURO 2022, og hun tilhører en generation af talentfulde færøske håndboldspillere.

På banen indtager hun playmaker positionen, og Jens Steffensen, direktør i Viborg Håndboldklub, ser frem til at få endnu en stærk bagspiller i truppen fra næste år:

´Vi har ligesom flere andre klubber holdt et vågent øje med Jana Mittún, og jeg er stolt over, at vi kan præsentere hende i grønt fra sæson 2023/24. Hun har et stort potentiale, som vi kun lige har set toppen af, og jeg håber og tror på, at vi i Viborg kan give hende de betingelser, der skal til, for at hun kan forløse det.

Hun har markeret sig meget positivt på det færøske landsholds, og jeg ser en viljestærk spiller med store ambitioner, der er klar til at tage det næste skridt, så jeg glæder mig meget til at få hende til Viborg´.

Hovedpersonen selv føler sig også klar til at spille ligahåndbold I Danmark og er glad for, at det bliver i grønt:

´Jeg har været i dialog med Viborg HK i et stykke tid, og jeg har valgt at skrive kontakt med Viborg, fordi jeg føler og tror på, at her er en klub, hvor jeg virkelig kan udvikle mig som spiller og menneske.

I maj besøgte jeg VHK, og jeg fik en rigtig god fornemmelse for klubben. Jeg er begejstret for de ambitioner, klubben har, og selvfølgelig er jeg også stolt over, at jeg skal spille i en klub med så lang og flot en historie.

Jeg har hørt en masse positivt om Viborg, om træningsmiljøet og om sammenholdet i truppen, og det lyder til at spillernes trivsel har høj prioritet, og det har især stor betydning for mig, når jeg rejser fra Færøerne for at forfølge min håndbolddrøm.

Jeg glæder mig til at blive en del af et hold med mange nye spiller, hvor vi sammen skal bygge et nyt, stort hold op´.

Viborg HK har tegnet en 3-årig kontrakt med Jana Mittún fra sæson 2023/24.