Emilie Hovden stopper i VHK

Emilie Hovden stopper i Viborg HK efter denne sæson  

Emilie Hovden kom til Viborg HK fra den norske klub Storhamar i 2022, og nu er det officielt, at Viborg HK har solgt kvindeligaens topscorer fra næste sæson, og dermed bliver det blot til en enkelt sæson i grønt.

Den hurtige højrefløj har i den grad taget Viborg og hele den danske håndboldverden med storm. Hun har brilleret som genganger på Rundens Hold, ligaens topscorer, kampen profil og månedens spiller, og det er da også med blandende følelser, at direktør Jens Steffensen nu lader hende forlade Viborg HK fra næste sæson:

´Det er svært at beskrive, hvor vild en udvikling Emilie Hovden har haft i sin tid i Viborg. Vi vidste godt, at hun var god, da hun kom hertil, men hvor god og hvilken udvikling … det har simpelthen væltet os og hele kvindeligaen bagover. Hun har fra uge til uge lagt lag på sit spil, og hun viser en hurtighed og træfsikkerhed i sine afslutninger, der er helt unik.

Emilie Hovden har et ønske om at komme til en større klub og ikke mindst et ønske om at spille om håndboldens fineste pokaler, og det kan vi ikke tilbyde hende på nuværende tidspunkt. Vi har derfor accepteret det tilbud, vi har fået og sender hende godt videre fra næste sæson.

Jeg vil gerne takke Emilie for de mange fede oplevelser, hun har givet os – selvom det kun bliver til en sæson, er hun bestemt en af de spillere, der vil blive husket, - og hvem ved, om vi måske engang i fremtiden kan trække hende tilbage hertil´.

Om tiden i Viborg fortæller Emilie Hovden:

’Jeg er virkelig glad for, at jeg tog valget om at flytte til Danmark og blive Viborgspiller. Jeg føler, at Viborg og jeg har været et utroligt godt match – både som by og klub. Tingene ændrede sig i efteråret, og en mulighed opstod, og da jeg gerne vil spille med om medaljer og spille ude i Europa, er jeg glad for at jeg nu får den mulighed. Alligevel kommer jeg til at se tilbage på året i Danmark med rigtig mange gode minder, hvor jeg har fået fantastiske holdkammerater, trænere, fans og ikke mindst verdens bedste Liss. Jeg synes, at jeg har udviklet mig som spiller og person, og mit år i Danmark har også åbnet nye døre og muligheder. Der er stadig mange kampe tilbage, og jeg er så klar til sidste del af sæsonen med Viborg HK’.