Det grønne hjerte -meget mere end vores logo

Det grønne hjerte er symbolet for Viborg Håndboldklub, og det, som hjertet står for, er gennemgående i hele klubben uanset om det handler om spillernes træningsmiljø, de bæredygtige valg klubben tager i kampen for grøn fødevareomstilling eller om de socialt ansvarlige projekter, vi udvikler og indgår i fx når vi igennem Mærk Jobbet får unge langtidsledige i job eller som i weekendende havde over 100 fordrevne ukrainere til fælles morgenmad efterfulgt af leg og bevægelse.

Aktivitetsdagen er blevet til som stort set alle andre ting i klubben: Igennem gode og berigende partnerskaber. Denne gang var det faktisk helt tilbage i maj, at grundlaget aktivitetsdagen blev skabt, idet Viborg HK sammen med fritidsvejleder ved Viborg Kommune Chandra Anna Larsen, Café Reborn, Peter Larsen Kaffe og Lise Bertelsen, Vores Bager og Erhvervsnetværket Carrot igangsatte en kampagne med det formål at indsamle genbrugsmøbler, der blev solgt i Viborg HK´s genbrugsbutik Grøn Fornuft, og hvor alt salget gik ubeskåret til aktivitetsdagen.

Dernæst blev det også søgt om støtte igennem Dansk Flygtningehjælp, og således var selve finansieringen på plads, og det næste skridt var så planlægning af selve dagen. Fritidsvejleder Chandra Anna Larsen ved Viborg Kommune var behjælpelig med viden om, hvad der ville give værdi for de herboende ukrainere, og den viden af afgørende for, at vi som håndboldklub kan være med til at søsætte og udvikle gode sociale projekter, da vi ikke sidder med den viden, der skal til, for at vi kan være sikre på, at ideen også giver mening.

På den baggrund blev der således sendt invitationer ud til de mange ukrainske børn og primært møder, der er kommet til kommunen.

I lørdags mødte over 100 børn og mødre op i VIBOCOLD Arena, og de blev budt indenfor til fælles morgenmad med brød fra Vores Bager og kaffe fra Peter Larsen Kaffe. Luni Smil tog imod og var med sit fanatiske væsen med til straks at bygge bro imellem de fremmødte. Da rundstykker og kaffe var indtaget, trak alle ind i hallen, hvor Viborg HK Forening stod klar med masser af aktiviteter for store og små, og samtidig var papir og kuglepen flittigt i brug, da Chandra Anna Larsen talte med mødre om, hvilke aktiviteter kommunen kan tilbyde, for kommer børnene afsted til en foreningsaktivitet viser al erfaring at trivslen stiger, fortæller Chandra Anna Larsen.

Flere af de fremmødte efterspurgte allerede på dagen en ny mulighed for at mødes, og den kunne vi ikke lade passere, så inden de forlod VIBOCOLD Arena havde de en invitation til håndbold.

Når Viborg HK igangsætter projekter som disse handler det om at give byen noget tilbage, fortæller kommunikationschef i Viborg HK:

´Vi er 100% afhængige af byens opbakning til klubben, og selvfølgelig handler størstedelen af klubben om det, der sker på banen, men ét er hvad vi kan gøre i forhold til ligaholdets præstationer og deraf eksponeringsværdi til byen – noget andet er det, som vi kan berige byen med i forhold til at tage et socialt ansvar, og netop den sidste del er blevet et klart strategisk fokus i Viborg HK, og vi ønsker aktivt at bruge sporten, som det samlingspunkt den er, og den mediebevågenhed Viborg HK er beriget med, til også at skabe mærkbare resultater udenfor banen´.