Kristina Jørgensen skifter klub fra næste sæson

Viborg HKs venstre back og anfører stopper i Viborg HK til sommer.

Direktør Jørgen Hansen udtrykker både forståelse og ærgrelse over Kristina Jørgensen valg:

´Der skal ikke være tvivl om, at vi meget gerne ville have beholdt Kristina Jørgensen i klubben. Når det er sagt, har jeg været klar over, at det kunne blive svært, for eventyrlysten stråler ud af hende og efter mange sæsoner i grønt, vidste jeg godt, at noget nyt måske ville trække i hende.

Hun har betydet meget for os og de store resultater, vi har opnået de sidste år, og hun har desuden nogle meget stærke og gode menneskelige egenskaber, så hun vil bestemt blive savnet både på og udenfor banen. Jeg og klubben ønsker hende alt det bedste og håber, at det bliver et ´på gensyn´ og ikke et ´farvel´, når vi til sommer skal tage afsked´.

Et gensyn med Viborg HK engang i fremtiden udelukker Kristina Jørgensen ikke, for det har været alt andet end en let beslutning, men nu er hun klar til noget nyt, fortæller hun:

´Jeg har vendt og drejet et klubskifte mange gange, lavet plus- og minuslister og sovet på det mange nætter, for jeg er og har været vildt glad for at være i Viborg HK, så beslutningen har været svær, men nu hvor den er taget, kan jeg mærke, at den føles rigtig.

Tiden er inde til nye udfordringer for mig, og når man drømmer om at blive en af verdens bedste, kræver det også, at man tager nye skridt og sætter sig nye mål.

Det har længe været en drøm for mig at spille i en af verdens bedste klubber, og det kommer jeg til nu.

Til sommer er jeg færdig med min bachelor i erhvervsøkonomi, og min kæreste er desuden et sted i sit liv, hvor han har mulighed for at tage med mig, så et klubskifte passer godt på flere parametre´.

Kristina Jørgensen kan kigge tilbage på 5 gode år i Viborg HK og fortæller, at der er utrolig meget, hun kommer til at savne ved livet i VHK:

´Jeg kom til VHK som ung og uerfaren, og klubben har betydet alt for mig. Jeg har udviklet mig utrolig meget som håndboldspiller, leder og menneske, og det har jeg i høj grad klubben at takke for. Viborg HK er virkelig som en familie, og de fantastiske rammer og det gode træningsmiljø, klubben er kendt for, betyder, at man som spiller har alle muligheder for at vokse, og jeg er stolt af de resultater, vi sammen har opnået, og for at jeg personligt er gået fra at være en uerfaren spiller til en etableret landsholdsspiller og nu også får mulighed for at spille for en af verdens bedste klubber´.

Jeg kommer til at savne ALT ved VHK, for jeg har det som blommen i et æg - det er her, jeg har mine veninder og min håndboldfamilie, men jeg er også klar til nye eventyr til sommer. Indtil da er mit mål at give den max gas med både europæiske- og ligakampe sammen med VHK, hvilket jeg glæde mig virkelig meget til´, afslutter Kristina Jørgensen.

Cheftræner Jakob Vestergaard lægger heller ikke skjul på, at savnet bliver gensidigt og fortæller:

´Det er med blødende hjerte, at vi siger farvel til Kristina Jørgensen. Det er en af de helt store profiler og en af dem, der har været med til at få Viborg HK med i toppen af dansk håndbold igen. Hun har trukket et kæmpe læs både på og udenfor banen i de seneste tre år, hvor jeg har været retur.

Det er en megastjerne, der har potentiale til at blive verdens bedste håndboldspiller, vi sender videre.

Når det er sagt, er det jo sådan, at når en stjerne forlader klubben, bliver det plads til andre. Vi vil se nogle spillere indtræde i nye roller og tage mere ansvar, og for os kan det sagtens betyde, at vi kommer til at spille på en anderledes måde, da vi nu har en ny situation, som vi skal have det optimale ud af.

Når en spiller som Kristina Jørgensen forlader os, betyder det, at vi igen står i et opbygningsarbejde, men det er præmissen, og det ved vi jo godt, og jeg ønsker hende held og lykke og glæder mig til at følge hendes videre udvikling´.

Kristina Jørgensen har haft kontrakt med Viborg HK siden 2017, og hun har bl.a. vundet både bronze- og sølvmedalje med klubben. Desuden er hun blevet en fast del af det danske landshold, hvor hun senest fik en bronzemedalje om halsen ved VM i Spanien.

Foto: Johnny Pedersen