I aften har Viborg HK taget sæsonens første store trofæ, da vi besejrede danmarksmestrene fra Odense i Vibocold Arena. Efter 60 intense minutter stod der 33 – 33, og derfor skulle kampen tvinges ud i en straffekonkurrence, hvor Viborg HK anført af fabelagtige Anna Kristensen i mål trak det længste strå og hævede pokalen med en sejr på 36 -35.

 

En gyser med den rette vinder 

Kampens første mål sættes ind af Viborg HK-spilleren Stine Andersen fra fløjen, og det blev startskuddet til kamp, hvor en yderst velfungerende trup viste mod, initiativ og overblik, og hvor netop også disse parametre blev afgørende i straffekonkurrencen.

Til spørgsmålet om, hvilke tanker der går igennem cheftræner Jakob Vestergaards hoved, da straffekonkurrencen, er en realitet, siger han:

´Jeg tænker faktisk, at det er lidt ærgerligt, for vi har jo rigtig mange chancer for at lukke kampen tidligere, men omvendt så står vi jo også med en kamp, hvor vi fører hele vejen, så jeg tænker også:

Nu skal vi f… hive den hjem, for det har vi fortjent!

Vi vidste godt, at vi kunne ende i straffe, så vi har selvfølgelig forberedt os grundigt på situationen, så ingen var i tvivl om, hvordan vi skulle tackle den, … nå ja så har vi jo Anna, der bare er helt outstanding´.

 

En ny trup der leverer

I Viborg HK truppen er posen virkelig blevet rystet, og der er sagt farvel til mange spillere og nye er kommet til, og efter en lang sæsonopstart, stod truppen for alvor sin prøve i aften, - og hvorvidt truppen levede op til forventningerne, siger Jakob Vestergaard med et stort smil:

´NEJ … angrebsspillet ligger langt over forventningerne. Vi kommer til mange store chancer mod et Champions League Hold, der skal stå med dette forsvar overfor nogle af verdens bedste hold. Vores eget forsvar haltede lidt, så det skal vi arbejde på men alt i alt er jeg meget tilfreds´.

 

Danmarks fedeste kulisse

Viborg HK tog sejren i en fyldt Vibocold Arena, og det giver selvfølgelig lige det ekstra, siger Jakob Vestergaard:

´Det betyder faktisk virkelig meget. Se en kulisse. Det giver så meget energi og power. Vi mærker virkelig stemningen og opbakningen, så på den måde, er vi også bare enormt glade for at levere en velspillet kamp, når der sidder så mange tilskuere, som er her for at heppe på os´

0
0
0
s2smodern