Håndbold på topniveau i sejr mod Esbjerg

Det blev lige den kamp, vi havde spået. Tæt hele vejen igennem, hurtigt spil, stor fysik og målvogtere, der diskede op med flotte redninger.

Heldigvis blev det også lige det resultat, vi havde drømt om. Vi vinder ude mod Team Esbjerg med 30-28 og tager to velfortjente point med hjem til Viborg.

- Det var jo en mega fed håndboldkamp. Man kan kun sige, at det er håndbold på topniveau, fortæller en glad Jakob Vestergaard efter aftenen topkamp.

I optakten til aftenens kamp kaldte vi opgøret for en lækkerbisken for håndboldelskere. Det står vi ved, for kampen havde det hele.

Første halvleg startede med Viborg HK i teten, og med en imponerende kontrafase lykkedes det at trække en smule fra hjemmeholdet, der synes at skulle tilpasse sig det høje tryk der er, når Thilde og Fisker sendes afsted som et japansk lyntog. Og når det endelig lykkedes at komme hjem på de to fløje, så stod Haugsted, Kris og Moa klar til at bombe bolden i kassen fra distancen. Dermed kom vi også flot fra land, og godt 20 minutter inde i første halvleg var vi foran med fire. Herefter kom der en periode, hvor spillet ikke flød, og Esbjerg fik spist sig ind på føringen. Hjemmeholdet kunne derefter gå til pause foran 14-12.

- Vi får en rigtig fin start, hvor vi får godt med tempo i spillet, hvilket er lige som vi vil have det. Samtidig får vi fint fat i forsvaret, så Esbjerg ikke kommer til lette chancer. Det gør, at vi kommer foran i kampens første fase, fortæller Jakob og fortsætter:

- Da vi så er foran med fire i første halvleg kommer der godt nok en død periode, men jeg synes vi spiller fint. Scorer vi på de chancer vi har i den periode, så havde det også set anderedes ud ved pause, fortæller Jakob.

I anden halvleg lykkedes det igen at få overtaget i kampen, hvilket ikke mindst skyldtes det høje niveau på alle parametre. Defensiven stod solidt og gav Anna rigtig gode arbejdsbetingelser i målet. Angrebsspillet var velovervejet og aggressivt uden at skabe et forhøjet antal tekniske fejl, og kontrafasen sad lige hvor den skulle.

- Pigerne er helt forståeligt lykkelige efter aftenens kamp. De spiller også rigtig flot og committer sig virkelig til de aftaler, vi laver. Vi ville løbe stærkt og have fokus på at overholde aftalerne i defensiven, og det lever alle op til i dag. Moa spiller en fremragende kamp, og er bare drøneffektiv med vigtige mål, men generelt var niveauet jo bare højt over hele linjen, fortæller Jakob der bakkes op af statistikken der viser, at otte spillere kom på måltavlen.

Med sejren ryger Viborg HK op på førstepladsen i Bambusa Kvindeligaen, stærkt efterfulgt af netop Team Esbjerg og næste uges modstander, Odense Håndbold. Aftenens kamp gav forvarsel på det fysiske nivea, der venter i de kommende kampe.

- Vi vidste, vi skulle bruge tid til at vænne os til fysikken, og dagens kamp er et forvarsel på, hvad der venter i de kommende kampe. Derfor er det også vigtigt at se, at vi kan stå distancen og mere end hamle op med andre fysisk stærke hold, slutter Jakob.

 

Målscorere for Viborg HK

Kristina Jørgensen: 8

Moa Högdahl: 5

Madeleine Östlund: 4

Line Haugsted: 3

Thilde Frandsen: 3

Maria Fisker: 3

Carin Strömberg: 2

Majbritt Toft Hansen: 2