Der findes næsten intet bedre end at åbne en ny sæson på hjemmebane. De velkendte grønne trøjer skal over hovedet. Trommerne buldrer afsted. Publikum er veloplagte og klar til en ny og spændende sæson.

I år er ingen undtagelse, og vi glæder os til, at vi i aften kan åbne dørene til kamp mod Ajax København. En kamp, som har været længe undervejs for håndboldelskere i Viborg. Det samme gælder i truppen, hvor længslen efter at spille betydenden kampe har bygget sig op, og som heldigvis bliver forløst i aften.

- Vi har naturligvis glædet os helt vildt til at spille kamp igen. Det har været en speciel tid at skulle træne alene og holde os i form til kampe, vi ikke vidste, hvornår ville blive spillet. Så det er dejligt at vide, at vi nu er igang, fortæller Amalie Grøn og fortsætter:

- Vi har haft nogle gode træningskampe i opstarten, hvor vi har haft mulighed for at arbejde os tilbage i forhold til vores timing og overblik. Elementer i vores spil, som er svære at holde igang, når vi ikke er samlet. Det har set fint ud og det skal vi bringe med videre til aftenens kamp mod Ajax. Ajax er et hold, der aldrig giver op, og det er derfor nødvendigt, at vi spiller koncentreret og med fokus på vores eget spil. Gør vi det, tror jeg nok, vi skal lykkes.  

Når pigerne løber på banen i aften, er der dog flere ting, som ikke er som vanligt. Antallet af tilskuere er lavere end det plejer, hvilket skyldes forsamlingsforbuddet, som lige nu gør sig gældende for hele landet. Derudover vil der være et par spillere, som ikke trækker i arbejdstøjet grundet skader. Blandt andet er Stine Andersen ikke i kamp det næste stykke tid grundet problemer med knæet.

- Vi har fået den melding, at Stine Andersen har en bruskskade i knæet. Det er forholdsvis naturligt, når man som Stine er blevet korsbåndsopereret. Man ser ofte, at der efter nogle år kommer en bruskskade. Det betyder desværre, at hun skal opereres i knæet og regenerere noget brusk, så hun kan være med for fuld styrke igen. Det kan tage fire-fem måneder før hun er tilbage, så det er selvfølgelig et tilbageslag, når en spiller fra start-syveren udgår. Vi skal nu se på, hvordan vi bedst muligt kommer igennem det, fortæller Jakob Vestergaard og fortsætter:

- Det gør jo så, at vores højre side er lidt udfordret. Det er i hvert fald let at få spilletid som venstrehåndet, og det er klart, at Thilde Frandsen skal have tid. Pauline Bøgelund er endnu ikke helt kampklar, hvorfor Nips (Amalie Grøn, red.) også vil få tid på højre fløj, samtidig med, at Kris højst sandsynligt vil få tid på højre back som supplement til Moa. Men det er klart, at vi ikke skal have mange flere der går ud i den side, før det bliver meget kritisk, slutter Jakob.

Aftenens kamp mod Ajax København starter kl. 20.00.

Kampen vises på TV2 Sport.  

0
0
0
s2smodern