Sidste år var vi så tæt på finalen som vi kunne komme, og måtte med mindst mulig margin se os slået af Vip’ers Kristiansand i semifinalen. I år har vi atter chancen for at spille os i EHF Cup finalen, når vi søndag skal spille den anden og afgørende semifinale mod det ungarske storhold fra Siofok. I første opgør var det ungarerne der løb med sejren, da de hjemme vandt 28-24. Dermed har gæsterne søndag et forspring på fire mål, som vi skal hente, hvis vi skal i finalen. Det går vi efter og vi så så sent som i seneste opgør, at fire mål hurtigt kan hentes i løbet af en kamp. 

Semifinalen skal afgøres søndag, og det er dermed sæsons vigtigste kamp for Jakob og pigerne, men det har de ikke stort fokus på, da taktikken og kampens forløb kræver mere energi. 

- Vi ligger vores fokus på, at vi har et godt resultat med fra første kamp og kan spille os i en finale, hvis vi laver et endnu bedre resultat på søndag. Der har vi selvfølgelig kigget meget på den taktik, vi brugte i Ungarn. Hvad lykkedes vi med, og hvor skal vi have rettet til, fortæller Jakob og fortsætter:

- Samtidig kigger vi lidt på basistingene som fight og energi. Ting, som vi ikke kom godt afsted med mod Hening-Ikast, og her skal vi helt sikkert have steppet op. Ikke bare mod Ungarn, men også generelt skal vi løfte det betragteligt. 

På banen er der også elementer, som er vigtige for Jakob og pigerne at have styr på. Siofok kommer til Viborg med en perlerække af spillere, der alle er landsholdsaktuelle og med stor fysik og spilforståelse. Jakob ser derfor også, at defensiven bliver vigtige for kampen, da vi skal ud at løbe med Siofoks fysisk store spillere.

- Vi skal have løst nogle defensive dyder, som gør, at vi kan få tempo i spillet, hvilket jeg tror, bliver afgørende. Så der er mange parametre at arbejde på, men det sjove er jo, at det er kort tid siden vi sidst spillede mod dem. Derfor kan vi også bruge den kamp, vi spillede i Ungarn til at forberede søndagens kamp. De har været lidt heldigere stillet end os, da de har haft en hel uge til at forberede sig til den her kamp, men det er jo sådan, vores turnering har været bygget op hele året. Så omvendt er vi i kampmode, og det er ikke længe siden, vi har spillet. Så det kommer også til at have indflydelse på tingene, omend jeg håber, det bliver til vores fordel, fortæller Jakob. 

Med sejren i Siofok kommer gæsterne til Viborg med et forspring på fire mål, og det bliver nødvendigt for Jakob og pigerne at hente dette, hvis de skal i finalen. Semifinalerne afgøres over to kampe, og vi skal derfor afgøre det hele på hjemmebane.

- Egentligt ser jeg det som en meget åbent opgør. Vi er uden tvivl underdogs til den her kamp mod et storhold, ikke bare i Ungarn, men hele Europa, men nogle gange bekommer det os faktisk okay ikke at være favoritter, siger Jakob og slår fast, at holdet er meget tilfredse med at spille så afgørende en kamp på hjemmebane. 

- Vi er rigtig tilfredse med at skulle spille hjemme i VIBOCOLD Arena og glæder os rigtig meget til det, men reelt set betyder det ikke helt så meget, som det gjorde før i tiden. Dengang havde man ikke en chance, hvis ikke man havde syv mål med i bagagen. Der er det blevet meget mere lige, og heldigvis for det. Det er spillet på banen, der afgører tingene. 

Semifinalen mod Siofok spilles søndag d. 14. April kl. 14.00 i VIBOCOLD Arena. 

Efter kampen vil vi tage afsked med de spillere, der fra den kommende sæson skal på nye eventyr i nye klubber. 

Billetter til kampen kan købes på shop.vhk.dk

0
0
0
s2smodern