Svenske traditioner skaber hygge

Der er mange traditioner at holde i hævd, når man har flere nationer repræsenteret på et hold. I Viborg HK værner vi om de danske, norske og svenske traditioner og oplever glæden ved dem alle. I sidste uge havde Carin lovet at tage semlor med til træning. Det har hun gjort hvert år siden hun kom til klubben, og i år var ingen undtagelse. Semlor er sveriges svar på fastelavnsboller,

- Jeg nu bagt semlor tre år i streg nu. Da jeg spillede i Sverige fik vi altid semlor til svensk fastelavn, som vi kalder fettisdagen. Fettisdagen var d. 5. marts og nu har jeg bagt det de seneste to år, så jeg tænkte, at jeg ville gøre det igen, så det bliver en tradition, fortæller Carin og slår fast, at der er forskel på danske fastelavnsboller og den svenske semlor.

- Det er noget helt anderledes. Den semlor jeg har bagt, er en klassisk semlor med kardemommekerner, mandelmasse og flødeskum. Med flormelis på toppen findes der intet bedre, smiler Carin.

Ser man på holdkammeraterne, der går rundt og nyder deres semlor, er der ingen tvivl om, at det er en tradition, der meget gerne må bevares i truppen.

- Jeg synes det har været en succes. Der var mange som også var her sidste år, der var begejstrede over at se semlor igen, så det virker som om de er glade for dem. Det siger de i hvert fald, og det må jeg tage for gode varer.

At svenskerne sammenligner semlor med fastelavnsboller er lidt misvisende, da de danske og svenske traditioner er meget forskellige omkring fastelavn. I Sverige er der ingen der klæder sig ud og der bliver heller ikke slået katten af tønden.

- Fettisdagen er slet ikke osm dansk fastelavn. Det er kun en dag, tirsdag, hvor vi spiser fed mad og semlor. Så i princippet lidt en kagedag. Hvis ikke jeg tager helt fejl, bunder Fettisdagen i kristendommen og at man skulle spise godt inden fasten. Så i Sverige er der semlor hos alle caféer og bagere i denne tid. Det er rigtig hyggeligt, slutter Carin.

 

semlor