Viborg HK går ind i e-sportens verden

Viborg HK indgår 3-årigt samarbejde med GTR24h om Endurance eRacing World Championship

Viborg HK indgår samarbejde med GTR24H og vil de næste tre år være vært for Verdensmesterskaberne i Endurance eRacing med start d. 26. og 27. oktober, 2019. Med samarbejdet bliver håndboldklubben en del af det hurtigt voksende segment, som e-sport har vist sig at være, og bliver samtidig en vigtig spiller i den fortsatte udvikling af Endurance eRacing.

- Vi ser det som en rigtig spændende mulighed, at vi kan være med til at drive udviklingen og højne interessen for et hurtigt voksende segment som eRacing. Vi har de seneste år hørt mere og mere til e-sport og den udvikling der er for spillere, tilskuere og sponsorer og er stolte af at blive en del af det. Det kan være med til at skabe endnu større interesse for Viborg, hvilket er vigtigt for os som klub. Vi har et motto der hedder ’Byens Hold – Holdets By’. På samme måde som vi søger opbakning i byen, vil vi også gøre, hvad vi kan for at skabe muligheder og oplevelser for byens borgere. Det tror vi på, at vi kan med denne samarbejdsaftale, som vil skabe stor opmærksomhed i og omkring Viborg de næste tre år, fortæller Jørgen Hansen, bestyrelsesformand i Viborg HK.

Borgmester i Viborg, Ulrik Wilbek udtaler:

- Det er altid dejligt, når der i Viborg Kommune kan bydes på nye oplevelser.
Udover de mange events, vi allerede har i Viborg, kommer der nu en helt ny og meget spændende oplevelse, der ikke mindst interesserer mange af de unge borgere. Jeg glæder mig meget til at byde GTR Endurance eRacing World Championship velkommen til Viborg, og ser med spænding frem til oktober 2019, hvor arrangementet løber af stablen.

E-sport racing eller sim racing er velegnet til digitalisering og bliver flittigt brugt af virkelighedens racer stjerner til at træne. Kendte motorsportsnavne som Lasse Sørensen, Nicolaj Møller Madsen, Dennis Lind og Frederik Schandorff drømmer alle om at vinde verdensmesterskabet i langdistance e-racing.

Og netop verdensmesterskabet i langdistance e-racing, Endurance eRacing World Championship eller EEWC, har vokseværk. Organisationen bag eventet, GTR24h, har længe arbejdet på en langsigtet plan, der kunne udløse potentialet i eventen. Det mener man nu er fundet i samarbejdet med Viborg HK.

Med broadcast aftaler med både Viasat og Eurosport, tæt samarbejde med Motorsport Network og et partner-netværk med 70 millioner følgere på sociale medier, kan de fysiske rammer i Middelfart, hvor EEWC indtil nu er afholdt, ikke længere følge med. Det forventes at op mod en million seere kommer til at opleve løbet i TV eller via online streaming i fremtiden.

- Vi er glade for at kunne beholde eventen på dansk grund, og med denne 3-årige aftale med Viborg HK, er vi sikret plads til også at kunne udvide de fysiske rammer omkring eventen, siger Peter Munkholm fra GTR24H.

Viborg HK og GTR24h ønsker at udvikle eventen til at være en hyldest til motorsporten og mekanikken, og samtidig give tilskuerne en enestående oplevelse, og mulighed for at komme så tæt på at være racerkører, som det overhovedet er muligt, uden selv at sidde i bilen på banen. Dette ved hjælp af professionelle simulatorer, der giver en autentisk simulering af at sidde i en racer bil. Tilskuerne vil, udover spændingen i 24-timers løbet, opleve racer biler og eksotiske sportsvogne helt tæt på.

- Der er allerede i år deltagere og tilskuere fra 15 lande, fra USA til Rusland, og vi forventer at kunne stille præmier til en værdi på over kr. 1.000.000,- på højkant, og tiltrække verdens bedste sim racere og rigtige racerkørere i 2019, siger Peter Munkholm.