Trumfkortet i et tæt kortspil

Der findes intet bedre end at sejre i kortaften med vennerne. Se bare for dig, at du sidder med rigtig gode kort på hånden. Spiller du dem rigtigt, er sejren inden for rækkevidde. Det bliver din tur, og du smider det næstsidste kort på bordet, råber ”Uno”, og afslutter med en +4.

Sådan har spillet været i Viborg HK denne sæson, hvor Line Uno har vist sig noget af et trumfkort. 24 årige Uno har spillet for Viborg HK i tre sæsoner nu, og udviklingen i den tid har ikke været til at komme udenom. Hun bliver bedre og bedre.

- Jeg synes mit niveau er gået frem og jeg føler, jeg udvikler mig hele tiden i alle spillets facetter. En af de ting, jeg måske mangler at udvikle, er det at være endnu mere målfarlig i angrebet og måske være mere egoistisk. Men jeg synes, jeg har udviklet mig meget blandt andet i overblikket i spillet, hvor jeg føler, jeg udfylder rollen som playmaker bedre. Det, der har hjulpet mig til min udvikling, er, at komme til en større klub, og spille med nogle der er bedre.

- Det gør meget at være i et konkurrencepræget miljø. Jeg er nødt til at være 100% klar hver dag. Derudover har jeg en træner i Allan, der udvikler mig håndboldmæssigt hver dag og en fysisk træner i Line Hovgaard som hjælper mig med at tilrettelægge min uge med styrke og løb og dermed holde mig skadesfri så jeg altid er klar til træning og kamp.

I februar blev Uno kåret til månedens spiller i HTH Go Ligaen. En kåring, som Divisionsforeningen Håndbold står for, og baserer på statistik fra alle ligaens kampe. Et af kendetegnende ved Unos spil, er hendes høje fart, og evne til at holde overblikket - selv når det går rigtig stærkt.

- Det er nok noget jeg er født med - altså at være hurtig. Selvfølgelig har jeg lavet træningsøvelser der forbedrer det, men det har altid været en del af min spillestil at spille med høj fart. Jeg elsker kontrafasen og det hurtige spil. Mit overblik er klart noget af det, jeg har arbejdet mest med og stadig arbejder med. Når jeg spiller med så høj fart, så følger der også nogle fejl med. Og dem har jeg i løbet af årene arbejdet med at mindske og arbejder stadig med det. Men jeg tror også, at min fart gør mig til den håndboldspiller jeg er - høj fart giver fejl, men det giver også mål. Og det sidste er det vigtigste, fortæller Uno med et smil.  

Forsvarsmæssigt har Uno også vist sit store talent, og trods det, at hun ikke er blandt ligaens største spillere, har hun helt styr på det defensive arbejde. Talentet har altid været til stede, men som Uno ser det, skal der mere til end talent.

- Træning, træning, træning. Det lyder enkelt, og det er det egentlig også. Jeg har altid vidst, at jeg ville være professionel håndboldspiller. Derfor har jeg også altid tilsidesat alt andet for håndbold. Det tror jeg er en af grundene til, at jeg er, hvor jeg er i dag - fordi jeg altid har villet mere. Og så, at min familie, venner og kæreste altid har støttet og bakket mig op og haft forståelse for, at håndbolden kommer i første række. 

Læreruddannelsen og drømmen om mere

Uno har spillet håndbold siden hun var helt lille, og startede som 5-årig fordi hendes søster spillede håndbold. Det har siden hængt ved, og fylder nu det meste af Unos hverdag.

- Jeg startede så snart jeg kunne. Jeg kan huske jeg spillede på halv bane og de helt små mål. Jeg startede fordi min søster gik til det, og jeg har altid, i hvert fald da jeg var yngre, fulgt i min søsters fodspor. Jeg var bedre end de andre på min alder dengang jeg startede, og derfor blev jeg også ret tidligt rykket op og spillede med min søster som er tre år ældre end mig. Så jeg ved, at min søster har haft stor indflydelse på, at jeg spiller håndbold i dag. Da jeg så fandt ud af at jeg havde flair for det var der jo ingen grund til at stoppe igen.

Ved siden af håndbold studerer Uno til lærer.

- Jeg har altid ønsket at arbejde med mennesker og kunne inspirere og hjælpe andre. Pludselig en dag kom det bare til mig, at jeg skulle læse til lærer. Jeg tror der er to grunde til det; Ét, jeg elsker børn og ønsker at kunne give mine elever en god skoletid. Jeg havde selv en mindre god tid i skolen med 3 skoleskift og masser af besøgstid på kontoret. Det har inspireret mig til at hjælpe folk, der står i samme situation som jeg gjorde dengang. Den anden grund er, at det er et studie, der kan tilpasses livet som håndboldspiller. Jeg har forlænget mit studie med to år, hvilket vil sige, at det tager seks år. Jeg skulle gerne være færdig i sommeren 2019.

Inden lærer gerningen kan blive fuld tid, lever drømmen fortsat om mere håndbold. Med sine blot 24 år, er der masser af år tilbage i benene, og Uno har en klar plan for, hvad hun gerne vil opnå i løbet af sin håndbold karriere. 

- Medaljer - GULD! Jeg drømmer om at vinde guldmedaljer, så simpelt er det egentlig. Og jeg håber og tror på, det kommer til at ske her i Viborg. Derudover er mine mål at blive endnu bedre end jeg er nu, og forhåbentlig en dag komme fast ind omkring landsholdet.