Nederlag i intenst slutspilsopgør

Det var to mandskaber, der var klar til at kæmpe for hver en bold, der i dag trådte ind i VIBOCOLD Arena. Første slutspilskamp mod FCM Håndbold ender med et nederlag på 26-29 efter dramatisk afslutning. 

- Det er en meget tæt kamp. FCM har lige de sidste procenter, og jeg synes det er svært at sætte ord på, hvad det præcis er der gør forskellen. Vi må bare erkende, at de er små procenter bedre end os til sidst, siger Uno efter en tæt kamp mod lokalrivalerne fra FCM Håndbold. 

Kampen igennem var Uno en afgørende brik i Viborg HKs spil, og hun ender som topscorer med 10 mål. Ligesom resten af holdet, var Uno ærgerlig over kampens resultat, da holdet havde chancen for at tage sejren, og var med i kampen helt til sidst, hvor FCM dog holder føringen og tager sejren. Et hårdt nederlag at starte slutspillet på. Uden point fra grundspillet var dagens kamp vigtig, da det ville åbne slutspilsgruppen helt op igen. To point ville betyde, at Viborg-pigerne ville overhale FCM i tabellen. 

- Det var en træls start, også på hjemmebane, hvor vi meget gerne ville starte med to point. Det kan vi ikke lave om nu, og jeg synes vi viser god moral og godt spil. Det skal vi tage med videre. Vi har en kamp igen søndag, og der er ikke tid til at grave sig ned og have ondt af sig selv. Vi er nødt til at komme op på hesten igen og kæmpe videre, slutter Uno. 

Med den nye slutspilsformat, er der masser af kampe tilbage at kæmpe om point, og chancen for at spille sig i semifinalen lever fortsat. Det er derfor også en fortrøstningsfuld Allan Heine, der skal bearbejde nederlaget og forberede en ny kamp søndag. 

- Det er en ærgerlig start fordi vi taber. Jeg synes vi lykkes med at holde et godt tempo og langt hen ad vejen også et fornuftigt niveau. Derfor er jeg ærgerlig over, at vi taber, men jeg er godt tilfreds med mange elementer i spillet. Jeg synes de får lov at lave for mange mål, og det er delvist i deres kontrafase og det stationære angreb, hvor de rammer os med noget, vi godt vidste. Selvfølgelig er der perioder i en kamp, hvor vi ikke rammer hovedet på sømmet, men set over den brede kam spiller vi en kamp mod FCM, som også spiller godt, og kunne godt have vundet. Det er det, jeg tager med videre og også derfor jeg ser, at slutspillet stadig er fuldstændigt åbent, siger Allan.

Kampens afslutning blev meget intens, og sad man med øjnene rettet på de to bænke, kunne man se, at også trænerne var fuldt engagerede. Da FCM med en mand i undertal får en udvisning på grund af forkert  udskiftning gik bølgerne ekstra højt. Så højt, at der øjeblikkeligt blev nedlagt protest fra gæsterne, der ikke mente at have gjort noget forkert. Kampens intensitet kunne også mærkes hos Allan. 

- Den bliver intens, fordi der er mange tvivlskendelser, hvor enten vores eller deres side er utilfredse. Det er jo et slutspil og der er noget på spil. Selvfølgelig spiller man på alle tangenter, og det tror jeg er med til at gøre, at den bliver ekstra intens. Plus det er to hold, der spiller med højt tempo. 

Næste slutspilskamp er ude mod Odense HC. Kampen spilles søndag d. 1. april. 

Næste hjemmekamp er semifinalen i EHF Cup, hvor norske VIpers Kristiansand kommer til Viborg. Det bliver et gensyn med Lunde-søstrene, der tidligere har spillet for Viborg HK. Semifinalen spilles lørdag d. 7. april kl. 16.00. Køb billet HER.

 

Målscorere for Viborg HK:

Line Uno: 10

Carin Strømberg: 9

Natasha Nolevska: 3

Sanne van Olphen: 2

AG Nørgaard: 1

Amalie Grøn: 1