En ener med VHK DNA!

Trods det, at Sidsel er tvilling og til forveksling ligner Stine, er hun en ener. Det gælder på banen såvel som udenfor banen, hvor Sidsel nyder at give fuldt fokus til de ting, som hun holder mest af.

Med overflod af Viborg HK DNA, er Sidsel en af klubbens mest vellidte spillere blandt fans og følgere. De, der har fulgt Viborg HK i mange år, har haft fornøjelsen af at følge hende siden ungdomsårene, da Sidsel er vokset op i Viborg HK. I dag er hun hovedsageligt på banen som forsvarsspiller. En opgave, som hun udforer med meget lav fejlprocent. En opgave, som hun altid har nydt, da forsvarsspillet i Sidsels øjne er et undervurderet aspekt af spillet.

- Jeg har altid kunne lide at dække op. Det er en del af spillet, som jeg synes er undervurderet og ofte bliver glemt lidt i forhold til angrebet. Da jeg var yngre handlede det om at score mål, men jeg kunne egentlig også lide den anden del. Det har jeg altid kunne lide. Det er spændende at holde øje med, hvad modstanderens træk er og hvad de gør. Det at skulle vurdere en situation i nuet samtidig med, at pulsen er høj, er rigtig sjovt. Vurderingsspillet i defensiven og kampen om at vinde duellerne mod modstanderne ved at læse deres spil, er for mig pisse fedt, og jeg elsker at stå dernede.

Denne sæson har en skulderskade plaget den stærke forsvarsspiller, men med hjælp fra læger og fysioterapeuter er hun tilbage på banen, hvor hun i de seneste kampe har vist, hvor vigtig hun er for forsvaret. Senest mod Larvik, var Sidsel med til at stabilisere forsvarsspillet, så de norske spillere ikke kunne finde løsningerne. Kvalifikationen til semifinalen i EHF Cuppen var et resultat af holdet hårde arbejde.

- Jeg synes denne sæson er gået fint for os. Vi har spillet os i semifinalen ved EHF Cup og det er fedt. Det er stort for holdet og en forløsning for os at tage til Larvik og vinde den anden kvartfinale. Vi synes jo vi havde styr på kampen, og resultatet afspejler måske ikke, hvor meget vi havde styr på kampen. Det sidste kvarter går vi lidt i stå, men det kan ikke rokke ved det endelige resultat og kvalifikationen til semifinalen. 

Sæsonens afslutning nærmer sig, men der er fortsat en del kampe tilbage inden pigerne kan gå på ferie. I HTH Go Ligaen er pigerne sikret en slutspilsplads og skal derfor igennem det nye slutspilsformat, hvor de hold, der slutter i top 8 fordeles i to grupper, der hver spiller om semifinalepladserne.

Når slutspillet er ovre, og pigerne har spillet sidste kamp for denne sæson, siger Sidsel også farvel til livet som håndboldspiller. Hun har valgt at indstille karrieren efter denne sæson og starte en ny karriere udenfor banen.

- Min plan er, at jeg skal søge job. Lige nu søger jeg ikke så meget, da jeg har prioriteret at spille håndbold. Det nyder jeg at have fokus på, og jeg vil ikke kunne overskue at have mange bolde i luften på en gang og være fuldt fokuseret to steder. Det er jeg ikke så god til, så lige nu fokuserer jeg på håndbold. Jeg vil gerne arbejde med at forebygge kriminalitet blandt udsatte unge. De unge, som måske er på vej på kanten. Det ville være drømmejobbet. Det bliver noget helt andet, og det bliver spændende at se, hvor jeg ender.

En ting er sikkert. Håndbold på eliteplan er slut. Om Sidsel senere kunne finde på at starte på et holder, der spillere på et lavere niveau er mere uvist.

- Til at starte med har jeg ingen planer om at spille på lavere niveau. Min krop kan godt mærke de mange års træning. Særligt min skulder, som jeg har fået en blokade i. Det har virket og hjulpet mig meget til at turde tage fat når jeg dækker op, så til at starte med skal jeg bare have lidt pause. Jeg nyder at spille lige nu, så derfor kan jeg heller ikke afvise noget, men vi får at se. Jeg starter med en pause fra håndbold.

- Hvis jeg starter er det nok mere for det sociale aspekt i håndbold. Det er det, som bliver hårdt at undvære. Jeg har en masse gode holdkammerater, så den del bliver svær at give slip på, så måske det bliver faktoren, der gør, at jeg starter med noget socialt håndbold.

Livet i håndboldens verden har bragt mange oplevelser med sig. Nogle kunne tro, at det ikke gør meget for at forberede atleterne til livet udenfor sportens verden, men her er Sidsel uenig. Hun kan nemlig se mange kompetencer, som hun har fået gennem sporten, og som kan bringes med videre på arbejdsmarkedet.

- Jeg kan helt sikkert tage meget med fra min tid som håndboldspiller. Vi er jo perfektionister der gerne vil vinde, så jeg er en fighter og giver ikke op. Jeg er en god holdspiller og har mange fordele, som jeg kan tage med videre på arbejdsmarkedet. Der er ingen tvivl om, at håndbold på eliteplan giver nogle knubs og man bliver stærkere. Du oplever nedture og lærer at skulle komme ud af nedturene og komme ud på den anden side. Nogle dage taber du og andre vinder du. Sådan er det, og du kan ikke tage alt med videre.