100% i sidste kamp mod Larvik!

Lørdag møder vi Larvik HK i EHF Cuppens kvartfinale. Inden kampen har vi taget en snak med Rikke Poulsen, der også var med ved seneste møde med Larvik HK. 

Historien vil det sådan, at Viborg HK og Larvik har mødt hinanden et hav af gange, og ofte har været garant for spændende kamp med masser på spil. Sidst vi mødte Larvik var tilbage i 2015, hvor vi tørnede sammen med de norske jenter i Champions League. Nu mødes vi igen, og det glæder Rikke Poulsen, der også var med ved seneste møde.

- Jeg er rigtig glad for, at vi skal møde Larvik i kvartfinalen. Jeg tror det er et hold, vi spillemæssigt ligger godt til. De spiller med en skandinavisk stil som vi kender, og det er noget helt andet end at spille mod et Tyrkisk eller Russisk hold, så det synes jeg egentligt er fint. Nu har vi mødt Byåsen og har vundet over dem, så på den måde er det rart at fortsætte i den skandinaviske genre, hvis man kan sige sådan, siger Poulsen efter lodtrækningen til EHF Cuppens kvartfinale.

- Vi spillede Champions League i Larvik for nogle år siden. Det er en fed hal og nordmændene er et dejligt folkefærd, der er gode til at lave stemning med nogle kobjælder. Det var fedt at spille der. De er en professionel klub, og rejsen dertil er god. Man ved det er professionelle folk vi er blandt og det er dejligt.

Rikke Poulsen er en af Viborg HKs mest rutinerede spillere, og hun har prøvet lidt af hvert med landsholdet og Viborg HK. En af de mest specielle oplevelser for Poulsen kom ved seneste møde med Larvik HK. Her endte hun som højre fløj. En position, som Poulsen langt fra er vant til, og håber aldrig at ende på i kamp igen.

- Set i bakspejlet håber jeg, at det er første og sidste gang jeg ender som højre fløj.

Grunden til, at Poulsen endte som højre fløj skal findes i en serie af uheldige omstændigheder. For det første var truppen denne sæson ramt af en del skader, og derfor var det i forvejen en meget begrænset trup, der rejste til Larvik. Da Rikke Skov og Louise Burgaard på vej til Norge måtte kapitulere til omgangssyge og ikke nåede at blive raske inden Champions League opgøret stod de grønblusede pludselig uden udskiftere. Med mindre man vælger at tælle de to målvogtere med, hvilket desværre blev nødvendigt.

- Vi var kun seks markspillere og to målvogtere der var kampklare. Inden opgøret meldte Chana (Mason, red) ud, at hun meget nødigt ville på banen, hvis der blev brug for en udskiftning blandt markspillere. Det sagde jeg også, men som kampen forløb blev det nødvendigt. Lyks (Louise Lyksborg, red.) blev ret tidligt i anden halvleg vist ud med rødt kort, og så kunne jeg jo godt se, hvor det bar henad. På det tidspunkt var jeg kommet på mål og havde fået godt fat, så jeg var lidt ærgerlig over ikke at blive på mål, og gøre, hvad jeg var bedst til. Men jeg måtte jo byde ind med det jeg kunne.

Også til denne kamp var Liss holdleder, og hun sørgede hurtigt for, at Poulsen fik en grøn trøje på, og derefter kom på banen. Efter fem minutter skulle det vise sig, at uniformen ikke var som reglerne foreskrev, så Poulsen måtte hurtigt skifte tøj.

- Det ender med, at Dalmose (Christian Dalmose, daværende træner i Viborg HK, red.) står og hiver mine lange bukser af, for efter at have spillet i fem minutter i mine lange bukser med en grøn trøje, skal jeg pludselig have shorts på. Så jeg skulle skynde mig at skifte i en fyldt hal med TV på. Jeg måtte råbe på Liss, at hun skulle hjælpe mig.

Med et smil på læben og en ordentlig spand gå-på-mod gik Poulsen til opgaven med krum hals.  

- Jeg tror, at jeg laver en enkelt fejl defensivt, men ellers var jeg ret hurtig til at komme retur. Når vi har afsluttet, står jeg allerede ved midten for at være sikker på at nå hjem. Jeg fik også lavet nogle indløb og et pres til Mix (Helena Mikkelsen, red.), som spillede højre back. Det lavede vi et par gange, hvor jeg lige fik lavet en blokade til hende, så hun kunne skyde over mig.

- Jeg ender også med at score et mål fra fløjen på et lob, så det var 100% fra mig.

Som professionel håndboldspiller er ambitionerne altid høje. Det gælder også for Poulsen, der gerne havde set et andet udkom på seneste opgør mod Larvik.

- Det var tragikomisk. Det var træls, vi ikke havde flere spillere at gøre med det år, for vi var jo ramt af skader osv. Det var træls på den måde, at Larvik leverede fede omgivelser, og så kunne vi ikke komme med mere.

Det er nu nogle år siden vi sidst mødte Larvik, og pigerne er klar til at give den hele armen i dag. Vi kan med sikkerhed love, at Poulsen ikke kommer på fløjen. Hun bliver i målet, hvor hun er klar til at gøre sit til sammen med resten af holdet, at spille sig i semifinalen ved EHF Cup.