3 – måske 4 – fra Viborg HK til EM

Den danske landstræner Jesper Jensen har meddelt, at Anna Kristensens navn står på én af de i alt fire ledige pladser i EM-truppen. Mens hun dermed er sat på venteposition og er blevet bedt om at holde sig klar, hvis der bliver brug for hende, er de tre øvrige grønblusende allerede på plads og klar til at løbe på banen for deres respektive lande.

Emilie Hovden indtager højre fløj på det norske landshold, og forsætter hun på det ekstremt høje niveau, hun har vist i den danske liga, hvor hun udmærker sig ved at være:

  • Ligaens topscorer,
  • Indtage 1. pladsen over de mest effektive spillere i kvindeligaen (MEP),
  • Netop er blevet kåret som oktober månedens spiller i kvindeligaen,

ja så kan hun meget vel få en betydelig rolle på det formstærke norske landshold, som cheftræner Jakob Vestergaard har som favoritter til at tage EM-guldet:

´Emilie Hovden er jo vanvittig godt kørende for tiden. Hun spiller på et ekstremt højt niveau, og hun har taget den danske liga med storm, hvor hun er kvindeligaens absolut bedste højrefløj.

Når hun nu bliver bragt sammen med Norges forsvar, som måske er verdens bedste, forventer jeg, at det vil resultere i, at hun bringes i mange – virkelig mange kontrachancer, og med den træfsikkerhed, hun viser, vil det selvfølgelig resulterer i mange mål.

Jeg tror dog ikke, at hun får så meget spilletid, som hun er vant til i Viborg HK, for hendes konkurrent på pladsen, Malin Aune, har også vist et højt og stabilt niveau igennem lang tid, og så er hun altså førstevalget på det norske landshold. Emilie Hovden har dog erobret pladsen foran Marit Røsbjerg, så jeg håber, at hun bare griber chancen og lykkes, og jeg glæder mig til at se hende sammen med sine norske kollegaer.

Kerstin Kündig er under ledelse af den danske cheftræner Martin Albertsen og den danske assistenttræner Allan Heine klar til at deltage i sit første EM, og Jakob Vestergaard ser frem til at følge hende:

´I Viborg er hun primært forsvarsspiller, men jeg tror, at vi kommer til at se hende indtage en større rolle i angrebet på det schweiziske landshold. Jeg glæder mig til at se hende som spilstyre, og de erfaringer, hun gør sig der, vil helt sikkert komme hende til gode i Viborg efterfølgende.

Jeg glæder mig til at se hende sammen med sine landsmænd og også til at se, hvilke situationer Martin og Allan vil sætte hende i, og hvordan hun tackler det´.

Melissa Petrén er klar til at iføre sig den gul-blå trøje for Sverige, og forventningerne til hendes præstation på landsholdet er stort de samme, som når hun spiller i Viborg HK, fortæller Jakob Vestergaard:

´Melissa skal scorer mål – det er hendes største aktiv. Jeg regner med, at hun får en god rolle i angrebet, hvor hun sammen med Kerstin Thorleifsdottir er eneste langdistanceskyt, hvilket jeg i øvrigt ser som en stor udforing – at Sverige blot har to langdistanceskytter.

Jeg forventer ikke, at Melissa kommer til at spille fuld tid for Sverige, for konkurrencen om positionen venstreback er hård på et svenske landshold, og formodentlig får Jamina Roberts flest minutter på banen´.

Alle nyheder