Den norske landstræner, islændingen Thorir Hergeirsson, har netop været på besøg hos Viborg HK, og med hele tre norske spillere i truppen, var der nok at holde øje med.

Ugen i VHK startede med et fint besøg af den norske landstræner, hans assistenttræner og tidligere håndboldspiller Tonje Larsen samt teamets fysioterapeut og personlige træner. Tirsdag kunne man finde den norske delegation i Vibocold Arena, hvor de observerede træningen med fokus på de tre norske spillere, Moa Högdahl, Tonje Enkerud og Mathilde Rivas Toft.

Thorir Hergeirsson og hans team var i Viborg for at se, hvordan de norske spillere har det – og det var ikke kun det, de så på banen, der interesserede dem. Det norske landsholdsteam var interesseret i at komme herfra med en helhedsvurdering af spillerne, hvor de igennem de personlige møder ville opnå et større indblik i deres situation, end det, de kan få, ved at kigger på præstationerne til kampene.

 

Klubben man er stolt af at spille i

Landstræneren nåede hele vejen rundt, og fik således både en snak med Jakob Vestergaard og assistenttræner Susanne Munk Wilbek, som gav han en orienterind om rutiner, spillernes udvikling og truppens dynamik.

Dernæst fik han en god snak med de 3 nordmænd, og fik mulighed for at høre hvordan det går med det hele – det være sig både bolig, savn til familien og andre praktiske og personlige forhold.

VHK er ikke fremmede for landstræneren, der fortæller, at det faktisk altid har været en klub, de norske spillere har været glade for og stole over at spille i. Det samme er tilfældet med Moa Högdahl, Tonje Enkerud og Mathilde Rivas Toft, kunne han konstatere efter besøget. Han fremhæver også, at han ser både Jakob Vestergaard og Susanne Munk Wilbek som rigtig dygtige trænerer og ikke mindst også ser, at de bidrager til det gode træningsmiljø, klubben er kendt for, qua deres personlige engagement.

 

Moa Högdahl med stort potentiale

Både Moa Högdahl og Tonje Enkerud har tidligere været udtaget til landsholdet, og Mathilde Rivas Toft har spillet på reservelandsholdet.

Landstræneren ser især et stort potentiale i Moa Högdahl og vurderer faktisk, at hvis ikke hun var blevet skadet inden sommerens slutrunde, så kunne hun have haft mulighed for en udtagelse.

Thorir Hergeirsson fremhæver at han ser, at hun har opnået større selvtillid og generelt er inde i en god udvikling.

Tonje Enkerud tiltrak sig også landstræneren opmærksomhed og kandiderer også på længere sigt til en plads i landsholdstruppen, mens vejen er lidt længere for Mathilde Rivas Toft.

 

Tak for besøget

De norske spillere var glade for at få besøg af landstræneren, og Moa Högdahl fremhæver, at det har stor betydning for hende og de andre nordmænd, at der vises interesse for dem – selvfølgelig er det især værdifuldt, hvis landstræneren anerkender deres spillerpræstationer, men det er også dejligt, at de tager sig tid til at kigge på, hvordan vi trives i Viborg, fortæller hun.

 

 

moa i skud

0
0
0
s2smodern