Det fik vi med hjem

En uge i det svenske er slut og truppen har høstet store sejre, masser af træning, sjove oplevelser – og ikke mindst sæsonens første pokal.

 

Uventet modstander i finalen

Anneliz Cup bød på en opvisningskamp mod svenske Skövde efterfulgt af to kampe mod henholdsvis Skuru og Ajax København.

At det blev Ajax København, de grønne piger skulle møde i finalen, var noget af en overraskelse, da også franske Nantes deltog i turneringerne, og dermed sammen med VHK var erklæret som finalefavoritter.

Sådan er sport – fuld af overraskelser og trods tal og statik kan alt ske, og da Ajax København besejrede det franske mesterhold, stod de to danske mandskaber overfor hinanden i gårsdagens finale. En situation som Jakob Vestergaard gerne havde set anderledes:

´Det er en smule ærgerligt, at vi ikke får lov at møde Nantes, for det ville helt sikket have givet os stor udfordring at møde deres spil og deres fysik. Desuden har vi umiddelbart inden Anneliz Cup haft samtræning med Ajax, så dem kender vi. Men Ajax spillede rigtig godt og vandt fortjent semifinalen mod Nantes. Sådan er det, når man tager til en turnering – intet er givet på forhånd´

Opvisningskampen torsdag aften var ren walk over, og Viborg HK stod som klar vinder med resultatet 21 – 36, hvor Ida-Marie Dahl og Kristina Jørgensen leverede 9 mål hver.

I lørdagens kamp mod Skuru tog Viborg også en kæmpesejr med 23 mål (41-18) båret frem af både kontra og scoringer i etablerede angreb, og med en pauseføring på 22-7 var der kampen hurtigt afgjort.

Søndag var Viborg HK dermed finaleklar – ikke mod Nanets som håbet men mod den danske ligaklub Ajax København, og også den opgave virkede fra starten ganske overkommelig og VHK tog en finalesejr på 33 – 20.

Blot 4 mål blev det til for Ajax de første 20 minutter og i kombination med en velfungerende defensiv og en velspillende Emma Friberg sikrede holdet et solidt forspring allerede i første halvleg og kunne gå til pause med en føring på 7 mål. Jakob Vestergaard brugte hele paletten af spilleren, og således kom også hele 10 spillere på måltavlen, og truppen kan rejse hjem med sæsonens første trofæ.

 

Godt udbytte

Til trods for at turneringen ikke bød på den modstand, som Jakob Vestergaard havde set frem til, er han stadig godt tilfreds med træningslejrens udbytte:

´Deltagelsen i Anneliz Cup har på mange punkter været godt givet ud. På det sociale har turen og de mange timer, vi har tilbragt i hinandens selskab helt klart rykket os tættere. Det kan ikke undgås, at det øger kendskabet til hinanden markant efter sådan en uge, - vi har haft mange grin og mange gode snakke på kryds og tværs.

Desuden har vi haft et par rigtig gode træninger. Jeg vil især fremhæve samtræningen med Nantes, hvor der virkelig blev givet gas i to timer, og hvor vi blev presset og udfordret. Kampene har budt på godt med spilletid til mange spillere, og det er godt at se bredden på truppen. Desuden kommer vi herfra en med pokal og ikke mindst uden skader. Det er bestemt ikke uvæsentligt´.

 

Tirsdag er truppen igen samlet til træning, og torsdag går det løs med pokalkamp i Vendsyssel.

 

Foto:Viktor Ljungström 

0
0
0
s2smodern