På træningslejr bliver vi matchet til op over begge øre

tre vhk spillere
tre vhk spillere

Sådan går det i Sverige

Det er 3,5 uger siden at truppen stemplede ind efter sommerferie, og tiden har været fyldt godt ud med masser af træning og forskellige sociale arrangementer. I denne uge er forberedelserne til sæsonstart og næste uges Pokalkamp mod Vendsyssel intensiveret, og truppen er således taget på træningslejr i Sverige. Her deltager vi i turneringen Annliz Cup og på programmet er bl.a. opvisningskamp torsdag og turneringskampe lørdag og søndag.

Matchet til op over begge øre

Inden afgang udtrykte cheftræner Jakob Vestergaard håb om, at ugen ville betyde, at spillerne ville blive matchet på alle parametre og allerede inden opvisningskampen, er dette håb indfriet:

´Vi havde en vanvittig god træning med franske Nantes i går. Det var to timer, hvor der virkelig blev gået til stålet. Vores møde med flere spillere, der lige har været til OL og et i øvrigt velspillende fransk hold, gav vores trup rigtig meget. Vi blev udfordret og presset, og det indfriede lige præcis det, som vi kom efter:

Vi blev matchet til godt op over begge øre´.

Kristina Jørgensen slutter sig til truppen

Tirsdag aften afholdt Peter Larsen Kaffe, Kids Aid og Tom Kristensen ´Knus Kræft Padel Turnering´ i Viborg og til det arrangement deltog Kristina Jørgensen, så hun slutter sig nu til truppen med lidt forsinkelse. Med hendes ankomst til truppen, er der åbnet ekstra muligheder for cheftræneren.

´Vi vil gerne prioritere et velgørenhedsarrangement som Knus Kræft, og derfor måtte vi undvære Jørgensen de første par dage, og vi er selvfølgelig glade for, at vi nu også kan sende hende på banen´, siger Jakob Vestergaard.

To på bænken – en tilbage på banen

At Kristina Jørgensen er ankommet er kærkommen for desværre forventer Jakob Vestergaard ikke, at Mathilde Rivas Toft spiller i aften, da hun har en mindre forstrækning i lysken, og desværre er det også tvivlsomt, om vi får Moa Högdahl at se på banen, da hun har et stræk i læggen. Til gengæld kommer Haugsted nu endelig i aktion.

´Med risiko for at både Moa og Mathilde sidder over, står vi jo med en højre back, der kan blive noget anderledes end tiltænkt, men det er sådan det er. Til gengæld glæder det mig utrolig meget, at vi kan forvente at se Line Haugsted i aktion. Hun har præsteret rigtig godt til træning, og jeg forventer mig meget af hende, og jeg ved også, at hun selv ser frem til at komme i ilden´.

Aftenens modstandere er svenske Skövde. Det er et hold, der ligger i midten af den Svenske liga, så Viborg HK er favoritter, - en rolle som Jakob Vestergaard også gerne påtager sig:

´Jeg har en forventning om, at vi kan hente en sejr, men det er en træningskamp, så vi kommer også til at kigge på elementer i spillet. Vi skal ikke bare vinde og vinde stort, vi skal eksperimentere med noget af det, vi har arbejdet med bl.a. omkring defensive varianter om at styre tempoer – både at spille virkelig hurtigt men også at trække tempo ud´.

Har truppen fundet hinanden?

Træningslejren har høj prioritet og de mange timer sammen giver rigtig meget til truppen, forklarer Jakob Vestergaard

´Jeg vil ikke påstå, at vi har fundet hinanden endnu. Vi er et forholdsvist nyt hold under opbygning efter de mange udskiftninger, men der er ingen tvivl om, at sådan en uge godt kan rykke en del.

Vi har en trup, hvor energien og stemningen er ekstrem god, og vi ser hinanden i flere forskellige situationer, og det giver os samlet set et rigtig godt udbytte´.

Viborg HK's kampprogram i Sverige:

Torsdag 19.30 Viborg HK mod Skövde (opvisningskamp)

Lørdag 15.00 Viborg HK - (vinder af Skövde mod Skuru)

Søndag 10.00 / 12.00 spilles finale eller bronzekamp mod Nantes, Västeråsirsta, Skara eller Ajax København.