Viborg HK har en klokkeklar målsætning om at finde dygtige ungdomsspillere fra egne rækker med et stort potentiale. I dag har 

U19-landstræner Heine Eriksen udtaget den trup, der skal spille for Danmark i Scandinavian Open i Vendsyssel i næste uge, og  

Med hele 3 unge fra Viborg HK på listen, ser målsætningen umiddelbart ud til at indfries. 

 

´Jeg er glad og stolt over, at der er 3 spillere fra Viborg HK, der er med på ungdomslandsholdet – vi skal altså rigtig mange år tilbage, sidste gang det skete´,  

siger cheftrænerJakob Vestergaard.

 

Thilde Frandsen imponerer

Thilde Frandsens karriere tog for alvor fart, da hun blev indlemmet i ligatruppen i foråret 2020 med en 1-årig kontakt, der i foråret 2021 blev forlænget med 2 år, og udtagelsen af Thilde Frandsen kommer bestemt ikke som nogen overraskelse, siger Jakob Vestergaard:

´Det er glædeligt – og det var forventelig. Hun har jo gjort det vanvittig godt, og hun er nok den U19 spiller, der har spillet flest minutter på liganiveau.

Hun er rigtig dygtig på både defensiven og kontrafasen, og hun har scoret på mange af sine chancer i år, og med det som udviklingspunkt, forventer jeg, at hun bliver endnu skarpere på sine afslutninger.

Vores højre fløj Thilde Frandsen kom til Viborg HK som U14 spiller og blev hurtigt en fast del af U17 landsholdet.

 

Laura Holm med kæmpe potentiale

På venstre fløj finder vi Laura Holm. Hun kom til VHK som U16 spiller, men i forbindelse med hendes år på Ikast Idrætsefterskole sprang hun et korsbånd. Femten måneder senere vender hun stærkt tilbage, og som 17-årig spiller hun sin første U-19 kamp i Viborg HK. Fra sæson 2021/2022 er hun kommet på kontrakt med ligatruppen, og hun skal således kombinere ligaen med U-19 landsholdet.

Om udtagelsen siger Jakob Vestergaard

´Jeg havde også regnet med, at Laura Holm ville blive udtaget, og det er jeg selvfølgelig også rigtig glad for.

Hun har været udfordret grundet sin korsbåndsskade, men hun er en spiller med et kæmpe ligapotentiale.

Hendes højde betyder, at hun kan noget lidt andet end mange andre fløjspillere, og fx kan hun dække en 2´er position i defensiven. Hun er dygtig fra hjørnet – og i det hele taget en dygtig afslutter.

Hun har været ude, og det tager bare lidt tid at opbygge fysikken 100% igen, men hun er kommet godt tilbage, så mine forventninger til hende er store. I Viborg HK har hun overtaget fra Amalie Grøn på en tilfredsstillende måde, også selvom det ikke er blevet til så mange minutter i kamp´.

 

Signe Vetter har X-factor

Venstre back, Signe Vetter, er også et af de unge talenter fra Viborg HK. I slutningen af 2020 blev hun hevet op fra U17 til U19 og i samme periode startede hun samtræning med ligatruppen, og er nu også udtaget til U-landsholdet, og hun kan noget særligt, siger cheftræneren:

´Signe Vetter er med som bagspiller, og hun har absolut noget X-factor, som ikke mange damespillere har. Hun kan noget på egen hånd, som ikke mange kan, og så er hun tilpas ligeglad med, hvis det ikke lykkes første gang, - så gør hun det bare igen og igen. Hun er en spiller, der har et meget stort potentiale, men hun står også på en position, hvor konkurrencen er hård, og hvor det normalvis tager et år eller mere, før man rigtigt slår igennem´.

 

0
0
0
s2smodern