´Den der har evnen, har også pligten´

Man kan godt fristes til at sige, at unge Thilde Frandsen giver det gamle A. P. Møller citat nyt liv. Hun har i hvert tilfælde vist, at hun har evnen … og at hun er villig til at bruge den.

Thilde Frandsen tager ansvar og kæmper for at udvikle sit store potentiale, og det er blot et par af de egenskaber, der ligger til grund for, at Viborg HK og Jakob Vestergaard ser et stort potentiale i den kun 18-årige højre fløj og derfor med stolthed og glæde i dag præsenterer en kontraktforlængelse på 2 år fra 1. juli 2021.

´Thilde har leveret en fantastisk sæson, hvor hun har spillet langt mere end forventet, - simpelthen fordi der har været brug for det, fordi hun har kompetencerne, og fordi hun har vist, at hun tør tage ansvar. Thilde har virkelig formået at udnytte sin chance og vist sit store talent´, siger træner Jakob Vestergaard.

Da Thilde tidligere på sæsonen blev rykket op i ligatruppen, skulle hun ikke være førstevalget på højre fløj. Derimod skulle hun ´i lære´ hos den mere rutinerede Stine Andersen, men da en skade pludselig tvang Stine på pause, blev pladsen ledig. Thilde blev dermed tildelt en langt større opgave, som hun påtog sig med entusiasme og ildhu - og gode resultater til følge.

En kontraktforlængelse er lidt af en drøm for Thilde Frandsen, og det er da også med det helt store smil, hun bekræfter, at underskriften er sat:

´Jeg er bare SÅ glad for at vide, at jeg kan fortsætte, for jeg elsker simpelthen at være en del af Viborg HK´, fortælle hun og fortsætter efter en lille tænkepause:

´Da jeg lige ankom til klubben, der befinder sig i toppen af ligaen, var det ret overvældende, og jeg håbede bare, at jeg kunne følge med, … og ja det er altså lykkedes´.

Den formulering er lidt af en underdrivelse, siger Jakob Vestergaard, der pointerer, at Thilde Frandsen udviser en ærgerrighed ud over det sædvanlige, og at hun allerede har udviklet sig ekstremt meget, siden hun kom til klubben. Han fremhæver især, at hun er en virkelig dygtig forsvarsspiller og også rigtig god i kontra.

Når man beder Jakob Vestergaard rette blikket mod udviklingspunkter for de næste par år, siger han:

´Vi kommer bl.a. til at fokuserer endnu mere på det rent tekniske – det har flyttet sig i den rigtige retning igennem længere tid, og den udvikling, forventer jeg, forsætter, så Thilde for alvor bider sig fast som spiller i Bambusa ligaen´

Thilde Frandsen er Team Danmark elev på 2.g på Viborg Katedralskole og bor på kollegiet, så en kontraktforlængelse fungerer samlet set bare rigtig godt, og da Viborg Katedralskole udviser både velvillighed og fleksibilitet, er det med glæde, at hun kombinerer sin uddannelse med tophåndbold.

Kontraktforlængelsen giver Thilde Frandsen de bedte forudsætninger for udvikling, da det også betyder ro og stabilitet i hverdagen, hvilket hun sætter stor pris på:

´Det betyder jo også, at jeg kan beholde min bopæl på kollegiet og fortsætte gymnasiet, og det er jeg virkelig glad for. Viborg HK er den bedste klub, hvis man som jeg er lidt af en tryghedsnarkoman. Miljøet her i klubben er fuldstændig fantastisk … man får virkelig lov at udvikle sig som håndboldspiller og alt fungerer – det er lige fra træningspassene, truppen omkring os og ikke mindst os spillere imellem´

Da jeg spørger, om hun vil uddybe det lidt, forklarer hun:

´Alle er gode ved hinanden. Jeg kan godt være nervøs op til en kamp, men det er på den gode måde. Jeg er aldrig bange for at fejle, og jeg ved, at de andre støtter mig og hepper på mig, ligesom jeg gør på dem. Vi betragter hinanden som familie´.

Selv drømmer hun om at bruge de næste år på at udvikle sit talent endnu mere og på at turde tage mere ansvar.

Set i forhold til klubbens langsigtede, strategiske målsætninger er Thilde Frandsen et levende bevis på, hvordan det strategiske fokus har udmønstret sig operationelt:

´Vi arbejder målrettet og kontinuerligt med talentudvikling af danske spiller i stedet for kun at købe ´færdiguddannede´ spillere fx fra udlandet. Thilde Frandsen er et fantastisk eksempel på, at den strategi kan og er lykkes. Hun kom som helt ung til klubben, og har nu en fast plads i en af Danmarks mest succesfulde klubber og har derudover tilkæmpet sig en plads på ungdomslandsholdet. Det vidner om en dygtig spiller, der bliver fordret og får gode rammer at udvikle sig i´, siger direktør Jørgen Hansen.

For yderligere oplysninger kontakt:

Direktør Jørgen Hansen, 26432148

Træner Jakob Vestergaard, 40178833

Kommunikationschef, Malene Yding, 21573767

0
0
0
s2smodern