Det føles næsten helt mærkeligt, at vi allerede er i femte spillerunde i Bambusa Kvindeligaen, for med restriktioner på tilskuermængde og ingen mulighed for at komme til udekampene som fan, har det været svært for alvor at følge med. Men faktum er, at vi har fået en fantastisk start på sæsonen, og efter fire spillerunder i Bambusa Kvindeligaen, samt to kampe i Santander Cup, er vi endnu er ubesejret. 

Onsdag aften kan pigerne øge sejrsstimen med endnu en sejr, men det kræver, at vi slår Skanderborg Håndbold på deres hjemmebane. Det er ikke en nem opgave, og som vi ved er Skanderborg kendte for at levere den ene dygtige spiller efter den anden. Det har vi selv fået at mærke i Viborg HK, hvor hele fire spillere har haft deres gang i Skanderborg. Laura Damgaard, som i dag har fødselsdag, Amalie Grøn, Kristina Jørgensen og Anna Kristensen har alle tidligere spillet i Skanderborg, og dermed kender vi alt til, hvilket talent og spillermateriale der gemmer sig i klubben. Derfor er det heller ikke en let opgave der venter onsdag aften.  

Men hvad er kendetegnende for de to hold, der i aften kæmper om to point til samlingen?

Vi har gravet ned i statistikken for denne sæson og kigget på, hvordan de to hold adskiller sig. 

Viborg HK ligger med maks point noget højere i tabellen end Skanderborg Håndbold, der lige nu indtager ligaens 11. plads. En af de største forskelle på de to hold er effektivitet og udnyttelsesprocent, for særligt i angrebsspillet ligger Viborg HK noget højere end Skanderborg. Den gennemsnitlige scoringsprocent for vores piger ligger på 62%, hvorimod Skanderborg ligger på 47%. 

Samtiig er der sneget sig færre tekniske fejl ind i spillet hos Viborg HK end hos Skanderborg Håndbold, hvilket også er et af de elementer, som Jakob Vestergaard har noteret sig i sit hold. For trods et meget højt tempo er spildprocenten lav og fejlene få. I sæsonens første kampe kan vi også se, at tempoet har været en vigtig faktor, da vi har kunnet holde det oppe over en længere periode end mange af vores modstandere, hvorfor vi kan løbe dem trætte. Det bliver også en af formlerne der skal i spil mod Skanderborg Håndbold, hvis vi skal have succes og endnu en sejr. 

Aftenens kamp spilles i Skanderborg kl. 19.30 og kan følges på Livescore og hos Viborg Stifts Folkeblad

0
0
0
s2smodern