Et af de mest brugte ord på Viborg HKs kontor for tiden er 'endelig'. Endelig er vi tilbage på kontoret. Endelig er der træning og liv i hallen igen. Endelig får vi hilst på spillerne og samarbejdspartnere. Og ENDELIG er der en betydende kamp på programmet igen. 

Siden Danmark lukkede ned d. 11. marts har der ikke været en betydende kamp på programmet. Faktisk er det først de seneste par uger, der overhovedet har været kampe på programmet, og disse har været træningskampe i forbindelse med opstarten til den nye sæson. Inden ligaen skydes igang har pigerne en pokalkamp at spille, og ligesom sidste sæson møder vi Bjerringbro FH i Santander Cup'ens 6. runde. En kamp, som alle på holdet ser frem til.

- Det er mega fedt at skulle spille betydende kampe igen. Vi har haft nogle træningskampe de seneste uger, hvilket har været godt, men der er bare en helt anden nerve i betydende kampe, hvor der er noget på spil. Kampen mod Bjerringbro er jo også vigtig fordi den spilles i en turnering, som vi gerne vil komme langt i, fortæller Viborg HK kaptajn, Carin Strömberg. 

Bjerringbro FH spiller i Danmarks næstbedste række, 1. division, hvor de de seneste mange sæsoner har ligget godt til i den gode ende. Det er derfor også et hold, der er vant til at spille under pres og skabe resultater mod nogle af Danmarks bedste hold. Derfor er det heller ikke en let opgave der venter torsdag aften i Bjerringbro Idræts og Kulturcenter. 

- Vores forberedelser har været gode, og vi har selvfølgelig haft stor fokus på os selv, men også Bjerringbro. Vi har set klip fra nogle af deres træningskampe og forberedt os som vi plejer til vores kampe. Vi spillede også mod dem i sidste sæson, så vi husker også flere af deres spillere fra det opgør, fortæller Carin.

I Viborg Stifts Folkeblad har man i disse dage kunnet læse om, hvordan Bjerringbro FHs cheftræner ser på opgøret, og han er forståeligt nok lidt skeptisk overfor deres chancer mod et af ligaens tophold. Det skyldes ikke mindst, at udskiftningen i Viborg HKs trup til denne sæson har været minimal, hvorfor Bjerringbro skal op imod et af ligaens aller stærkeste mandskaber. Carin er enig i, at Viborg HK kan drage fordel af den minimale udskiftning, men mener samtidig ikke, at holdet er helt på samme niveau som de var i marts - endnu. 

- Vi har haft fordel af, at vi ikke er så mange nye på holdet i år. Derfor tror jeg også, at vi er tættere på kampformen i forhold til hinanden. Vi kender hinanden godt. Men det kommer til at tage noget tid, før vi er på samme høje niveau, som vi var til sidst i sidste sæson. Der gik kurven opad. Jeg tror dog, at vi hurtigt kommer tilbage til det niveau, da vi ikke har så mange nye, der skal spilles ind på holdet. Fysisk er vi alle i rigtig god form, og det er et godt tegn. 

En ting som pigerne skal vænne sig til, er begrænsningen på tilskuere i de danske haller. For med Covid-19 er kommet en begrænsning på, hvor mange der må samles i hallerne. For spillerne er det også et element der skal tænkes ind i taktikken, da de ofte henter gejst og opbakning fra tilskuernes larm. 

- Selvfølgelig tænker vi over, at der vil være en anden stemning til kampene, da der ikke kan være så mange tilskuere i hallerne. Men vi ved også, at situationen er som den er, så vi må tilpasse os og forberede os på, at det kan være sådan her i en længere periode. Vi må fokusere mere på at hjælpe hinanden med at sprede gejst, da vi normalt får meget af dette fra tilskuerne i hallen. Det får vi naturligvis stadig fra de fans der er i hallen, men det vil være anderledes. Vi er klar til at omstille os efter situationen, slutter Carin. 

Pokalkampen mod Bjerringbro FH vil blive livestreamet af Bjerringbro FH. Viborg HK deler naturligvis link til stream på vores facebook. Kampstart torsdag d. 13. kl. 19.00.  

0
0
0
s2smodern