Med en ny sæson kommer ofte også nye spillere til truppen. Denne sæson er det dog ikke mange nye ansigter vi skal hilse på, da der kun er to spillere der er rejst på nye eventyr, og tre spillere der er kommet til truppen. Af de tre spillere er to fra egen avl, da Marianne Haugsted og Thilde Fradsen begge kommer fra ungdomsholdene i VHK Forening og tidligere har trænet med ligaholdet. Derfor er der kun et enkelt nyt ansigt i truppen, menlig Emma Friberg, der kommer til Viborg HK fra EH Aalborg. 

Emma skal sammen med Anna danne mur i Viborg HKs mål, og trods Corona-restriktioner og en alternativ opstart, har Emma fået en god start i Viborg HK. 

- Det har været mega fedt. Jeg synes der er god fart på under træningen, og jeg bliver udfordret på skudsituationerne. Samtidig har jeg fået et godt samarbejde op at køre med Anna allerede, og det samme med forsvaret, som jo er et af Viborg HKs varemærker, fortæller Emma efter en af pigernes træninger i VIBOCOLD Arena.

Den defensive del af spillet var i sidste sæson en af Viborg HKs store styrker, og ved sæsonens afslutning var Viborg HK også det hold, der var scoret færrest mål imod. Netop den del af spillet er også noget af det, som Emma har glædet sig til at blive en del af, og som den 27-årige målvogter lige nu arbejder på at få helt under huden. 

- Viborg HKs forsvar har en utrolig fysik, hvor toerne og treerne (backs og midterforsvar, red.) er gode til at lægge parader, så jeg skal til at lære at samarbejde med det. Det handler om at lære hinanden at kende og finde ud af, hvordan jeg skal placere mig i forhold til forsvarets positionering. Det er en idt længere process, men det er vi godt igang med, og jeg synes det går rigtig fint, fortæller Emma. 

De første prøver på det defensive samarbejde er gået fint, da pigerne har spillet flere træningskampe i løbet af deres opstart. Da vi snakker med Emma er der hellet ingen tvivl om, at glæden over at komme i kamp har været stor. Det er mere end fem måneder siden alle pigerne var i kamp i Dame ligaen og siden har spillerne været henvist til individuel træning grundet Corona-pandemien. Derfor har det været en lettelse for alle igen at komme i kamp. 

- Det var megafedt at komme i kamp. Det er jo det vi spiller for, og derfor vi træner så meget, som vi gør. Samtidig er det i kamp, at vi kan se, hvor vi står. Det ser man ikke så tydeligt til træning, som man gør i kamp mod andre ligahold. Så det har været fedt at komme i kamp og se, hvor vi skal træne yderligere, og hvor vi er på rette vej, fortæller Emma. 

Som ny er det ikke kun spilmæssigt man skal integreres på et hold. Som ny skal man også finde sin plads på holdet rent socialt. For at gøre det så let som muligt for alle at starte sæsonen godt ud socialt, har pigerne lavet flere sociale arrangementer siden de kom tilbage. 

- Vi har kørt go-kart og hvad har vi mere lavet...? Vi har også mødtes og lavet mad sammen og hygget. Det har ikke været noget ekstravagant, men mere noget hyggeligt og socialt til at samle os. Mange af os bor jo det samme sted, og det gør det rigtig nemt at mødes. Derudover har vi haft en lille opstartsfest,  hvor vi var rundt ved flere af os og se, hvor vi bor, fortæller Emma og fortsætter: 

- Alle pigerne har været rigtig søde og taget godt imod mig. Der har ikke været en finger at sætte på opstarten og det at komme til holdet som ny. Jeg føler også, at jeg kendte holdet godt på forhånd, men det er selvfølgelig anderledes, da jeg nu skal bidrage på en anden måde. Men jeg synes det er gået rigtig fint. Vi har lavet nogle sociale arrangementer for ligesom at komme igang med den nye sæson og samles efter nedlukningen, og det har også hjulpet til, at det er lettere at komme ind på holdet, slutter Emma.

 

0
0
0
s2smodern