Der var lagt op til et brag af en kamp, da Viborg HK i dag tog imod Aarhus United i HTH Ligaens 18 spillerunde. Blandt publikum summede der af spænding inden et opgør, der traditionelt er tæt og hårdt, og hvor gæsterne fra United flere gange end vi kan lide, er endt med overtaget. Dagens kamp skulle dog ikke gå hen og blive, som kampe mellem Viborg HK og United som oftest er. Vi vinder med 29-20.

Første halvleg tegnede ellers til, at vi skulle sidde på kanten af sædet til sidste sekund, og trods en tidlig Viborg HK føring og et lille overtag, kom gæsterne igen, og holdene fulgtes tæt i de første 30 minutter. Trods det, gik hjemmeholdet til pause med en føring på 14-12.

- Jeg synes vi har en god tålmodighed i første halvleg og ser, at de gange, vi holder bolden i gang og får gode afleveringer, der spiller vi os til sikre scoringer. Det snakker vi om i pausen, at den tålmodighed bekommer spillet godt i forhold til, at Aarhus kan lide at dække offensivt, fortalte assistenttræner, Susanne Wilbek efter kampen.  

Det var ikke kun tålmodigheden der bekom Viborg HK godt, det gjorde også pausen, for i anden halvleg fik gæsterne fra United ikke et ben til jorden. Det skyldes ikke mindst en utrolig flot defensiv præstation, hvor Anna endnu en gang pillede pynten fuldstændig af de skytter, der forsøgte sig mod mål. Da der er 10 minutter igen af kampen er der blot lukket tre mål ind i anden halvleg.  

- Vi dækker mere stabilt op i anden halvleg. De får flere af de chancer, som vi gerne vil have, de skal have. Det giver mig meget bedre betingelser for at redde boldene og så synes jeg også bare, vi klør på i angrebet og udnytter vores chancer. Det er mega nice, fortæller en glad Anna efter kampen. 

Og hun har god grund til at være glad, for den kun 19-årige målvogter slutter kampen med en redningsprocent på 55% (!). Ikke mindst i anden halvleg tog hun pusten helt fra United som kun fik nettet tre gange inden Anna med 10 minutter igen blev skiftet ud.  

- Vi får lukket lidt op for fløjchancerne, som jeg i første halvleg havde lidt sværere ved, men i løbet af første halvleg får jeg fundet frem til, hvordan de skyder i dag, og så kan jeg lukke ned i anden halvleg. 

Glæden over dagens sejr var ikke til at tage fejl af, men jublen blev dog lidt dæmpet af en skade til Ida-Marie, som måtte udgå af kampen efter at have fået et vrid i knæet. 

- Det er mega fedt at tage sådan en sejr, men også en mærkelig fornemmelse efter Idas skade, for det er klart, at man ikke har helt samme glæde som ellers. Men det er mega nice at vinde over Aarhus, og så må vi bare rykke tættere sammen i bussen fra nu af. Der er ikke andet at gøre, fortæller Anna. 

Hvor alvorligt det står til med Ida ved vi endnu ikke, men der var ingen tvivl om, at hun havde ondt, da hun kort inde i anden halvleg faldt om på gulvet og tog sit til knæet.

- Som jeg ser det har Ida et ryk fra midten af banen og udad. Da hun skal modtage bolden vil hun dreje rundt for at komme i position til at skyde og får - naturligt nok et skub, eller kropskontakt - så den opbremsning og drejning samtidigt giver hende en form for vrid i knæet. Man kan se på hendes reaktion, at der er tegn på, at noget er under pres i hendes knæ, fortæller Susanne Wilbek og slår fast, at der nu skal kigges på Idas knæ, før vi ved, hvor galt det står til. Dog er træneren imponeret over, hvordan holdkammeraterne reagerede på banen efter Ida måtte udgå.  

- Der skal lyde en kæmpe ros til pigerne for allerede i anden halvleg at samle op. Vi har alle set alvorlige knæskader ske. Det er noget, som alle håndboldspillere frygter, da det kan tage lang tid at komme over sådanne skader. Det flyver gennem hovedet på spillerne, og der synes jeg, at de skal have ros for det arbejde, de ligger i anden halvleg. Jeg havde en fornemmelse af, at de arbejder for Ida. Det skal være løgn, at de (Aarhus, red.) kan hale ind på os ved, at vi mister Ida. Det er klart, at der er en afdæmpet stemning nu, og tiden må vise, hvor alvorlig skaden er, slutter Susanne. 

Med sejren og de to point indtager pigerne igen tredjepladsen med blot ét point op til København på andenpladsen. Netop København er også næste modstander på hjemmebane, og vi håber på stor opbakning, når vi atter spiller i VIBOCOLD Arena d. 12. Februar. 

Billetter kan købes på shop.vhk.dk

0
0
0
s2smodern