Stemningen var på bristepunktet i går aftes, da de sidste 15 minutter blev spillet i kampen mod Odense. Begge hold lå side om side igennem hele kampen, og ingen af dem kunne løsrive sig med et solidt forspring. Alligvel formåede Viborg HK at få overtaget i kampens slutminutter, og vi tager en sejr på 25-21 med hjem fra Odense. 

Efter sådan en spændende kamp kan det være svært at få armene ned igen.

- Det var en rigtig god fornemmelse at tage fra Odense med en sejr. Det giver jo et energiboost at vinde over DM-fravoritterne fra Odense og tage 2 point med videre, fortæller cheftræner Jakob Vestergaard.

Viborg HK har flere gange i sæsonen vist styrke på udebane. Med sejre over blandt andet Nykøbing Falster, København Håndbold og Herning-Ikast Håndbold på udebane, har pigerne endnu engang stadfæstet, at deres styrker også ligger i udebanespil. 

- Vi har det egentlig fint med at spille på udebane, forstået på den måde, at vi kan spille lidt mere med håndbremsen sluppet. Så må man heller ikke undervurdere, at rollen som underdog ligger godt til et ungt hold, og vi er et ungt hold som svinger lidt i præstationer. Men når vi topper, som vi gjorde i går, så kan vi også vinde, fortsætter Jakob. 

Både Odense og Viborg HK havde lidt udfordringer i gårsdagens kamp i det tekniske spil, måske der var nerver på spil. Dog viste Odenses fejl sig at blive mere graverende for dem, da vores piger steppede up og fortsatte den flotte fight, der var gennemgående for hele kampen. Særligt defensivt var der styr på tingene, og Ida-Marie Dahl fik blandt andet passificeret Odenses højrebacks, hvor Mie højlund og Natalie Hagmann kom fra kamp med nul mål. En bedrift der er sjældent set på en position med to landsholdsspillere. 

- Det vi lykkeds særligt med i går var uden trivl vores defensiv der holder så mange dygtige landsholdsspilere nede på 21 scoringer, det er jo fænomenalt. Det bliver en rigtig fighterkamp, hvor dem der så kampen godt kan se, at det ikke er specielt flot poleret håndboldspil, men en fænomenal god fight. Det er specielt defensiven, der gjorde det. Og så må vi bare sige, at Ida-Marie Dahl - frøken 100% på stregen - for alvor steppede op, og det var dét der gjorde, at vi kunne hive sejren til sidst, fortæller en tilfreds Jakob.

Med kampens to point i bagagen, ligger pigerne godt til i toppen af tabellen, hvor vi lige nu indtager fjerdepladsen. Med kun et point op til København på 2. pladsen, kan pigerne puste top tre holdene i nakken. Dette ændrer dog ikke på forventnigerne til resten af sæsonens kampe. 

-  Vores forventninger efter gårsdagens kamp har ikke ændret sig så meget i forhold til resten af sæsonen. Selvfølgelig går vi derfra med et energiboost, og de to point vi har fået med gør, at vi kommer lidt tættere på toppen. Men forventningerne er de samme, for vi ved godt, at når vi spiller som vi gjorde i går, kan vi slå alle hold. Vi ved også, at vi er et ungt hold der svinger i vores præstationer, så det ville være naturstridigt at tro, at man altid kan levere sådan en præstation, som vi gjorde i går, slutter Jakob.

Som altid var der fantastisk opbakning til pigernes kamp, da vores fantastiske fanklub havde fyldt en bus og taget turen til Odense. De kunne høres i hallen op på tv, til stor glæde for pigerne på banen. Tusind tak!

 

Viborg HK spiller næste kamp den 18. januar mod Nykøbing Falster Håndbold.

Biletter til kampen kan købes HER

0
0
0
s2smodern