VM slutrunden i Japan skydes igang om få dage, og denne gang er Viborg HK atter repræsenteret ved flere nationer, da Moa er afsted med det norske landshold, Kris og Haugsted med det danske, og Carin med det svenske landshold. Netop Carin har fået tildelt en helt særlig rolle ved slutrunden, da hun er kaptajn for det svenske landshold. En rolle, der ikke ligger den 26-årige playmaker fjernt, da hun også ved sidste landsholdspause besad rollen for Sverige, ligesom hun til dagligt er anfører i Viborg HK. Vi har taget en snak med Carin om det kommende VM, som Sverige skyder igang lørdag d. 30 november mod Congo (se det fulde program for VM her). 

Det er ikke første gang, du er udtaget til en stor slutrunde og skal repræsentere Sverige. Får man stadig den samme begejstring ved en udtagelse, som første gang? 

- Absolut. Jeg synes det er mega fedt at være afsted med landsholdet og det giver en portion energi, at man får skiftet scene og kommer ud af de vante rammer. Vi skal ud og træne og spille nogle fede kampe mod andre nationer. Det glæder jeg mig til. Samtidig er det dejligt at samles med de svenske piger, da jeg jo til dagligt bor i udlandet og ikke er omgivet af mine svenske veninder. De andre spillere på landsholdet er ikke bare mine holdkammerater, mange af dem er også mine bedste venner, så det er mega fedt. 

Hvordan er det at skulle afsted til VM som kaptajn for det svenske landshold? 

- Det skal selvfølgelig blive lidt specielt. Jeg har været kaptajn før og ved, hvad der foregår bag scenen, men egentligt er der ikke den store forskel. Jeg skal måske være lidt mere ind over at snakke med trænerne osv, men det handler om det samme som tidligere samlinger, hvor jeg også har været anfører. Jeg er jo også anfører i Viborg HK, og det er meget den samme rolle og de samme opgaver, som jeg er vant til. 

Hvordan forbereder man sig på en slutrunde i Japan? Vi har tidligere snakket med Moa og Haugsted, og de er spændte på kulturen og maden, da det er et helt andet land. Hvordan forbereder du dig på det? 

- Jeg har forberedt mig ved at søge en masse informationer på den situation, vi skal ned til. Vi har en fælles whatsapp-gruppe på landsholdet, hvor der er kommet en masse information. Der er meget at forberede i forhold til de gange, vi har været i for eksempel Tyskland. Bare i forhold til tilpasning af søvn, og hvordan vi får omstillet vores indre ur til tiden i Japan.

- Vi plejer at samles i Sverige en uges tid inden en slutrunde, men denne gang tager vi direkte til Japan og skal være der i tæt på en måned. Men sådan er det. Vi må tage lidt julehygge med og lidt ting hjemmefra. Det er jo fedt at opleve en anden kultur og spille håndbold i et andet land, så det må vi tage med, og det skal nok blive spændende.

Hvordan forbereder du julen, når du ved, du er væk store dele af december? 

- Jeg har faktisk købt alle mine julegaver og er klar. Det plejer jeg at gøre i god tid, så det ikke er så stressende lige før jul. Derudover tager jeg lidt julepynt med til slutrunden, så jeg kan pynte værelset. Vi plejer at være gode til at tage os tid til julehygge ved at lytte til musik og lave papirklip sammen. Der ryger også lidt juleslik med i bagagen, men det er da noget helt andet end en normal jul, fordi vi bor på et hotelværelse et sted i verden. Min værelseskammerat, Hanna Blomstrand, som spiller i København, og jeg plejer også at lave en kalender til hinanden, så vi køber små gaver til hinanden, som vi får hver dag. Det er dejligt. 

Fra alle i Viborg HK skal lyde et kæmpe helt og lykke til Carin og de andre piger, der er afsted. 

Vi glæder os til at følge Danmark, Norge og Sverige tæt under slutrunden. 

Husk, at du kan se Haugsted, Kris, Moa og Carin i kamp igen, når vi hjemme tager imod Skanderborg lørdag d. 4. januar kl. 16.10. 

Billetter til kampen kan købes HER

 

0
0
0
s2smodern