Inspirerende praktikperiode

Vi har haft fornøjelsen af at have Lea i praktik de seneste tre måneder. Det har været en kæmpe hjælp at have hende i administrationen, hvor hun har opdateret vores webshop med flotte billeder, været ansvarlig for to events og hjulpet til med alle de ad hoc opgaver der opstår i en håndboldklub. Lea, der studerer til Serviceøkonom med speciale i Sport og Event skal snart tilbage på skolebænken. Inden da, har vi taget en snak med hende om praktikperioden i Viborg HK.

Hvad fik dig til at søge praktik hos Viborg HK?

Jeg var lidt i tvivl om, hvorvidt jeg skulle søge praktik i en sportsklub, da jeg også har en stor interesse i musik og events og derfor overvejede, om jeg skulle søge den vej. Når det så er sagt, så elsker jeg sport. Al sport fanger mig, og jeg elsker at følge med, så derfor tænkte jeg, at det var værd at prøve for at se, om det er den vej jeg skal gå. Jeg var heldig at komme til samtale på den ansøgning, jeg sendte til Viborg HK og fik siden praktikpladsen. 

Hvilke arbejdsopgaver har du siddet med hos Viborg HK?

I starten var det meget intenst. Jeg startede 1. august og der var sæsonen ikke gået i gang. Derfor var det en lidt anderledes måned, men en spændende måned. Jeg kom jo ind midt i en transfer med AG og Fisker, hvilket var enormt spændende for jeg fik lov at være fluen på væggen.

Ellers har der været forskellige ting at se til. I forbindelse med den første hjemmekamp sad jeg med det event vi havde med ’Mad og Kamp’. Så har jeg også siddet ekstremt meget med web-shoppen og app’en. Det er noget, jeg er blevet rigtig glad for at arbejde med. Det er enormt spændende, fordi jeg har fået lov at sidde med alt fra billeder, grafik, tekster og opsætning. Det er fedt at sidde med en proces fra start til slut og have frihed til at gøre det på min måde. Der har været flere ting, jeg skulle lære i forbindelse med dette, blandt andet at fritlægge billeder. Det har været svært, men nu føler jeg så også, at det sidder fast, og hvis der er nogen der har brug for hjælp, så kan de bare sende det min vej. Det har bare gjort mig mere nysgerrig.

Hvordan har det været at skulle sidde med sådanne processer fra start til slut?

Det har været lidt grænseoverskridende at komme ind som studerende og så få så stor frihed. Derfor har jeg også ofte spurgt ind til, om noget er okay eller godt nok. Men med webshoppen har jeg en klar fornemmelse af, hvad jeg kan. Derfor spørger jeg heller ikke så meget til det. Det er min baby nu, og jeg er ikke i tvivl om de ting, jeg laver der.

Du har også prøvet kræfter med tekster til nyhedsbreve og optakt. Hvordan har det været?

Det har helt sikkert været vigtigt for mig at prøve, for der er ting i forhold til tekster, som jeg ikke er helt så skarp til, men det er fedt at prøve. Så retter vi lidt til og kigger igennem sammen, og så lærer jeg af det. De mange opgaver jeg har fået lov at prøve kræfter med har gjort, at jeg ved, at det kan jeg sagtens.

Du har også interviewet spillerne. Hvordan var det?

Jeg var nervøs første gang jeg skulle interviewe nogle af spillerne. Havde jeg lyttet til min indre stemme, havde jeg ikke gjort det, for det virkede et eller andet sted mega skræmmende selv om jeg kender dem og har snakket med dem, når de er på kontoret. Men det var skræmmende fordi jeg ikke er life så skarp på håndbold som dem, så hvad skal jeg spørge om? Men spillerne er jo super gode og det er deres job, så de vidste godt, hvad de skulle sige og gav gode uddybende svar. Det var faktisk meget sjovt.

Du har jo også arbejdet med eventplanlægning, da du har haft ’Mad og Kamp’ og ’Banko’. Hvordan har det været?

Der har været flere ting, der har overrasket mig i forbindelse med eventplanlægning. Blandt andet, hvor meget grafisk materiale man skal bruge i en sportsklub. Det skal jo fange og se godt ud på de sociale medier og på hjemmeside, så det har jeg også lavet meget af. Det har været en positiv overaskelse. Jeg har fået et stort ansvar i forhold til opgaverne, og så har de andre på kontoret været ind over, når jeg skulle bruge hjælp. På dagen for events har det også været lidt specielt at stå alene med det, fordi alle andre havde masser af opgaver på kampdagene. Derfor var det dejligt, at vi havde frivillige, der kunne hjælpe mig.

Hvad har været de største udfordringer?

Det har været en øjenåbner at gå fra studerende til at være på fra kl. 8-16, og på hjemmekampe endnu længere dage. Specielt hjemmekampe kan tage kræfter fra en, for man er på hele dagen og kommer sent hjem. Selv om det er hyggelige dage, så kan man mærke de lange dage, når man kommer hjem og får pustet ud efter en kamp. Samtidig skal man vænne sig til at repræsentere en arbejdsplads, og i en håndboldklub er man meget på. Der er hele tiden aktivitet på kontoret, hvor folk kigger forbi eller ringer. Det skal man også lige vænne sig til, når man er vant til studielivet.

Hvordan ser fremtiden så ud?

Jeg er i hvert fald blevet bevidst om, at jeg ikke skal udelukke sportens verden i fremtiden. Jeg er færdig med mine studier i sommeren 2020, og derefter vil jeg gerne finde et arbejde. Umiddelbart i en sportsklub, men de job hænger ikke på træerne. Derfor søger jeg også ind på en overbygning, så jeg kan læse videre, hvis ikke jeg kan få et job. Lige nu overvejer jeg om overbygningen skal være sportsmanagement eller e-handel, forbi mit arbejde med webshoppen har været interessant. Så nu må vi se, hvad der sker. 

Fra alle i Viborg HK skal lyde en stor tak til Lea for det store arbejde, hun har lagt i sin praktikperiode.

0
0
0
s2smodern