Der var spænding til sidste minut, da vi i eftermiddag mødte Randers HK på udebane. Anna Kristensen og Mathilde Juncker endte med at blive de helt store profiler i opgøret, da de to målvogtere for alvor satte sig på opgøret. Anna vandt duellen, og Viborg HK går fra kamp med en sejr på 20-23 efter 11-9 ved pause. 

I første halvleg var hjemmeholdet fra Randers hele tiden foran, hvilket ikke skyldes mangel på chancer fra Viborg pigerne, men nærmere mangel på skarphed i afslutningerne samt en flot præstation i målet af Juncker. 

- Der er for mange ligeud skud i armene på Juncker, hvor vi ikke får arbejdet nok med hende. Det får vi heldigvis løst og det bliver bedre, omend hun stadig spiller en rigtig fin kamp. Vi har så selv Anna, der bare står bedre, siger Jakob. 

Der var flere kampe i kampen i dag, hvor målvogterene havde den ene. Denne duel vandt Anna med en redningsprocent på 49% mod Junckers 42%. Særligt i første halvleg havde vi svært ved at få udbytte af de gode chancer, men som kampen skred frem og defensiven fik fat vendte kampen lige så stille til vores fordel. 

- Vi havde egentligt en god fornemmelse med spillet, fordi vi spiller os frem til en masse chancer og dækker godt op med undtagelse af, at vi brænder og de løber kontra i første halvleg. De (Randers HK, red.) har svært ved at trænge igenem vores 6-0 forsvar, og vi havde en god fornemmelse, hvis vi kunne score på vores chancer. Det synes jeg, vi kommer til efter syv-otte minutter i anden halvleg. Der trækker vi lidt fra, og de kommer lidt med igen. Vi har svært ved at løse deres overtal, og det er i den fase, de kommer igen. Men langt hen ad vejen er jeg super godt tilfreds med sejren, siger Jakob efter kampen.

Som skrevet var Anna endnu en gang en fornøjelse at følge i spillet, men kiggede man på markspillerne va der flere navne, der viste sig frem i dag.  

- Moa spiller jo sin nok bedste kamp i Viborg HK og Haugsted, der har bøvlet med flere små ting, går ind og løfter sit spil giga meget og er virkelig god i defensiven. I de perioder hun er inde, får vi præcis den højde, vi gerne vil have og kommer aggresivt frem, siger Jakob der bakkes op af Maria Fisker:

- Vi begynder at blive aggresive og Moa jagter bare boldene. Det stresser Randers hele tiden, og det kan man tydeligt se, da de smider bolde væk og vi kan score på kontra.

Maria Fisker var tydeligt lættet efter kampen, som hun betegnede som svær at spille. Fisker skiftede nemlig fra Randers HK til Viborg HK kort før sæsonen blev skudt i gang. Derfor havde hun en del af sæsonopstarten i Randers inden hun trak i den grønne trøje og blev Viborg HK spiller.

- Jeg har virkelig haft ondt i maven hele dagen. Det var en svær kamp at gå ind til og en svær kamp at spille. Ét er at skifte klub efter en sæson, noget andet er at skifte lige efter opstarten. Det blev lidt hovedkulds, så det var en meget, meget speciel situation. Jeg er så taknemmelig for, at pigerne spillede virkelig godt, for jeg var selv dårlig. Vi kæmper bare så fint og det er det, der holder os inde i kampen. Det viser også noget, at vi kan komme tilbage i sådan en kamp. 

Med to point til kontoen holder vores piger sig godt til i dysten om topplaceringerne i HTH Ligaen. Her ligger holdene så tæt, at alle point er vigtige, også så tidligt i sæsonen, som vi er nu. 

- Alle point er vigtige i forhold til stillingen. Jo flere point vi kan redde mens Laura er ude, jo bedre. I dag er det fuldt, fuldt fortjent, at vi vinder. Der er kun én ting, vi ikke løser, og det er Juncker. Hun har rigtig mange redninger - generelt på helt fri chancer, så jeg er meget tilfreds med spillet på den måde. Samtidig har jeg indtryk af, at vi laver få tekniske fejl i løbet af kampen. Det gør også, at de ikke scorer alle de kontramål, vi godt ved, kan slå os ihjel, slutter Jakob. 

Næste kamp for Viborg HK er hjemme mod Ajax København fredag d. 1. november. Kampen spilles kl. 19.30 og billetter kan køber HER

0
0
0
s2smodern