Det var to vidt forskellige halvlege der udspillede sig i VIBOCOLD arena, da vi på hjemmebane mødte oprykkerne fra Horsens Håndbold Elite i dag. Vi vinder med 30-25 efter 17-12 ved pause og kan indkassere to point til kontoen. 

Der herskede vist ingen tvivl om, hvilket hold der var favoritter i dagens kamp. Men som vi alle ved, så er favoritværdighed ikke altid lig med en sikker sejr. Det blev vi mindet om i dag, hvor det var lige ved at blive for spændende. Dog får pigerne sluttet kampen af med en god slutspurt og sikrer sig en fem-måls sejr. 

- Der er flere ting der gør, at det bliver så spændende. Blandt andet spiller de syv-mod-seks, som de gjorde rigtig fint. Samtidig spillede Melissa Petrén en rigtig flot kamp og var vel banen bedste i dag, siger Jakob efter kampen og fortsætter.

- Vi laver for mange fejl angrebsmæssigt og brænder for mange åbne chancer. Så bliver det en smule nervøst når de kommer tættere på. Vi var forholdsvist komfortabelt foran, men de æder forspringet og der er mange parametre der gør, at det bliver så tæt, som det gør og at vi først løber fra dem når der er fem minutter igen, fortæller JAkob videre og slår fast, at der trods den unødvendige spænding er flere gode elementer at tage med videre. 

- Vi laver 30 mål, så det er fint. Dog skal vi have bragt de rigtige spillere i de rigtige positioner. Selv om Frederikke (Horsens målvogter, red.) kun har ni redninger, så er det ni 100% redninger. Det er ni gange, hvor vi er på vej ind over, og havde vi bare scoret på halvdelen, så var det nok. Carin og Toft spiller rigtig fint, og rammer noget af det, vi gerne vil. Det handler meget om at skabe gode situationer for hinanden og det skal vi have kigget mere på. 

Kampens første halvleg var styret af hjemmeholdet der uden for mange problemer lykkedes med at skabe kontrachancer såvel som gode skudmuligheder i det etablerede angreb. Derfor stod der også fortjent 17-12 på måltavlen, da  holdene gik til pause. I anden halvleg kom Horsens dog igen og havde særligt held med deres syv-mod-seks spil, som gav dem et comeback med kort tid igen. Heldigvis skulle syv-mod-seks også vise sig at blive en af grundene til, at vores piger fik lukket kampen, da tre hurtige scoringer på tomt mål igen gav luft til gæsterne. 

- De får held med deres offensive forsvar i anden halvleg fordi vi bliver for stillestående. Vi kommer til at stå og vente på bolden i stedet for at komme i fart, og det gør, at, at vi ikke får flyttet forsvaret ordentligt og vores afleveringer bliver for lange og med for mange fejl, siger Moa efter kampen. Gode defensive aktioner bliver i følge den norske højre back også nøglen til succes i aften. 

- Vi får lidt bedre fat i vores forsvar, og det gør, at de afslutninger, de kommer til bliver sværere, og vores målvogtere får lettere ved at redde boldene. Det giver mere ro på, og vi kan holde lidt på bolden og spille længere angreb. Det er det, som er med til at give to point til sidst. 

Nu er der en lille uge til næste kamp, og træningen inden udekampen mod Randers skal bruges til flere ting. 

- Der skal arbejdes lidt med det hele. Defensivt har vi de seneste kampe haft to spillere der har drillet os på venstre back, hvordan får vi lukket ned for det? Hvorfor laver vi så mange tekniske fejl, og hvilke ting vil vi gerne gøre, når vi møder forskellige forsvarspositioner. Alt det skal vi have kigget på. Samtidig skal vi have nogle spillere tilbage, der har siddet ude eller været på skånekost. Haugsted forventer jeg, glider hurtigt ind igen, og det giver allerede et våben mere. Så har jeg et håb om, at Pauline og Stine Andersen bliver fuldstændig klar igen. Heldigvis har vi en god uge til næste kamp, for der er flere ting, vi skal have styr på, slår Jakob fast.  

Blandt publikum var der ingen tvivl om, at aftenens sejr var vigtig af flere grunde. Først og fremmest grundet de to medfølgende point, men også for at vaske nederlaget til Team Esbjerg væk. Men spørger man spillerne, spøgte nederlaget til Team Esbjerg ikke længere.

- Vi var videre fra kampen mod Esbjerg inden vi kom til kamp i dag. Ellers kunne vi ikke have præsteret som vi gjorde i dag. Men selvfølgelig er den kamp stadig ærgerlig, men sket er sket, og så må vi videre, slutter Moa, der bakkes op af Jakob. 

- Det er alt afgørende, at vi tager to point i dag efter seneste kamp. Det er ingen skam at tabe til Team Esbjerg, for det er et godt hold. At tabe til Horsens ville være en katastrofe. De kendte deres besøgstid i dag, og det gjorde vi ikke. Så kommer de tættere på end vi er for rigtigt at slå en pæl i. På den anden side er det første gang vi møder et hold som favoritter og ikke kværker dem. Så vi skal nok også have kigget på det mentale spændigsniveau. Hvorfor gik det godt i starten og ikke bagefter, slutter Jakob.  

Næste kamp spilles på udebane mod Randers HK søndag d. 27. oktober kl. 16.00. 

 

Målscorere i kampen mod Horsens:

Moa Högdahl - 6 

Kristina Jørgensen - 6

Majbritt Toft Hansen - 6

Carin Strömberg - 5

Maria Fisker - 2

Pauline Bøgelund - 2

Marianne Haugsted - 1

Ida-Marie Dahl - 1

Anna Kristensen - 1

 

0
0
0
s2smodern