Foto af Dan Eugen Photography

Pigerne fra Viborg HK var flyvende i anden halvleg af opgøret mod København Håndbold, og vinder med hele 32-24 efter 13-13 ved pausen.  

Spådommene gik ellers på, at dagens kamp ville blive en tæt affære mellem ligaens stærkeste forsvar og ligaens stærkeste angreb. De første 30 minutter pegede da også i retning af en kamp, der kunne ende med sejr til begge hold. Men sådan skulle det ikke gå. 

- Vi spiller rigtig godt i dag og får spillet hinanden gode, da vi får et godt flow i spillet. Der er godt med tempo i spillet, mens vi spiller med stor omtanke, siger Haugsted efter kampen og fortsætter:

- Var jeg blevet spurgt inden kampen, om jeg troede, vi kunne vinde med otte, havde jeg svaret, at det da var en mulighed. Men egentligt forventede jeg en lige kamp, der kunne falde ud til begge sider, og at det ville blive viljen og gejsten der blev afgørende i dag. 

Hjemmeholdet fra København Håndbold fik den bedste start på opgøret og havde i løbet af første halvleg et lille overtag. Et kvarter inde i kampen bragte de sig således foran med 7-3 og senere 8-4. Det slog dog ikke Viborg HK ud af kurs, da fornemmelsen på banen var, at det blot var små ting der skulle rettes til, for at hente føringen. Som pausen nærmede sig, fik pigerne arbejdet sig tilbage, og ved pausen var der atter mållighed ved 13-13.

- Vi får en fin start og kommer godt fra land med det, vi gerne vil. Der kommer så en periode, hvor vi laver fejl og får nogle udvisninger, og så er vi bagud 9-5. Derfor tager vi også en time-out, hvor vi får styr på tingene, og da vi går til pause, synes jeg, vi er inde i en god periode. I løbet af første halvleg får vi ændret taktikken, da Hjertner er for godt skydende. Da vi får ændret på det, får København sværere ved at score mål, fortæller Jakob.

- Der er nogle ting fra første halvleg, som vi skal arbejde videre med, og så er der ting, der skal ændres. Det snakker vi en del om i pausen, hvor vi blandt andet har fokus på at forbedre angrebsspillet. Defensivt skal vi holde ved og fortsat give Anna gode forudsætninger for redninger. 

Aftalerne fra pausen blev hurtigt omdannet til handling da anden halvleg blev skudt i gang. Fejlene fra første halvleg blev skiftet ud med forrygende forsvarsspil, flotte redninger, og effektivt angrebsspil. Resultatet var en føring på 20-16 efter 10 minutter. Det lykkedes ikke København at hente synderligt ind på føringen, der lige så stille blev udbygget til slutresultatet på 24-32. 

- Vi fortsætter hvor vi slap i første halvleg. Vi dækker godt op og får lagt et tryk på København i deres defensiv. Angrebsmæssigt scorer vi på vores chancer, så de har svært ved at løbe kontra på os og når vi er på plads i forsvaret har vi fint styr på det, og Anna får godt fat. Det giver mulighed for at få gang i vores kontrafase og samtidig kommer vi til gode chancer, der gør, at København hele tiden skal jagte, fortæller Jakob.

Glæden over sejren var naturligvis stor, da den samtidig betyder to vigtige point til kontoen og en god portion selvtillid forud for næste kamp, som er på hjemmebane mod ubesejrede Team Esbjerg. 

- Det er super fedt at slå et af de hold, der ligger tæt omkring os. Det betyder meget for selvtilliden og vi viser, at vi præsterer godt som hold, slutter en glad Haugted.  

 

 

0
0
0
s2smodern