Gyseren i Odense

Det er næsten ikke til at bære, at vi igen i år må se os slået i Santander Cup kvartfinalen efter forlænget spilletid. Men det er desværre realiteten efter en gyser af en kamp mod Odense Håndbold som ender med et nederlag på 28-26. 

60 minutter var ikke nok til at afgøre braget om en plads i Final 4, og da den ordinære spilletid løb ud stod der 24-24 på måltavlen. Det betød, at pigerne skulle ud i to gange fem minutters forlænget spilletid, og man sad som Viborg HK fan tilbage med følelsen af dejavue, da det samme gjorde sig gældende i sidste sæson mod Team Esbjerg. På banen var det dog ikke noget der blev tænkt over.

- Det var slet ikke i vores tanker i dag, sagde Jakob efter kampen og satte lidt ord på de ting, der gjorde udslaget i dagens kamp.

- Grundlæggende har vi for få, hvis kompetencer vi får rigtigt i spil i dag. Vi har nogle, der virkelig toppræsterer, men der er for mange, hvis kompetencer vi slet ikke får i spil . Jeg synes vi kæmper rigtig fint og dækker hamrende godt op i perioder, hvor Odense scorer få mål. Vi lægger et fint tryk og møblerer fint rundt, så mange får chancen, men så mange er der ikke, som lykkes med det, vi gerne vil lykkes med. 

Kendetegnet for dagens kamp var en stærk defensiv fight fra vores piger, der på intet tidspunkt gav op, men kæmpede videre trods modgang og perioder, hvor Odense så ud til at få overtaget. I de perioder kæmpede pigerne sig flot tilbage, og bed sig atter fast i hjemmeholdet, der trods en stjerneparade af spillere måtte lede efter de gode chancer og kæmpe for hvert et mål. Det skulle vi også i den anden ende, og når Jakob siger, at vi ikke lykkes helt efter planen er det blandt andet effektiviteten, han refererer til. 

- Der er for mange afslutninger, der ikke går i mål. Det er vel egentligt der vi mæker det. Der er ikke mange, der er over 40% og det er der mange årsager til, vurderer Jakob, der dog også kan slå fast, at pigerne kæmpede rigtig fint, hvilket gav muligheden til sidst, da de fik spillet sig til en føring. Skuffelsen over at være så tæt på at spille sig i Final 4 uden held, er dog ikke til at skjule.

- Lige nu er man bare drænet for alt, da det ikke lykkes at tage sejren og spille os i Final 4. Den øv-følelse skal motivere os til at stå op i morgen, analysere kampen og træne og optimere på det, vi kan.  

Blandt spillerne er der forståeligt også skuffelse at spore, da målet var en plads i Final 4. Fighterviljen var tydelig at se hos alle, ikke mindst Ida-Marie, der i en kontra fik et trælår, som tydeligvis ikke var behagligt at spille på, men som den fighter hun er, blev hun ved med at kæmpe. 

- Det var en mega fed kamp at spille, hvor der var rigtig god stemning. Når man spiller en kamp, der er så intens og lige, så går man ikke ud, når man føler, man kan give noget til holdet. Samtidig vidste jeg godt, at det var et trælår, som ikke kunne blive en mere alvorlig skade af at spille videre, så det gjorde ondt, men i så spændende og afgørende en kamp, skal der meget til før man går ud, fortalte Ida efter kampen og satte samtidig ord på de følelser, spillerne sidder med efter nederlaget.  

- Det er nogle blandede følelser, vi står tilbage med. Det er en skuffet og bitter følelse, men samtidig er det ikke en kamp, hvor vi står tilbage med virkelig dårlig stemning på holdet. Vi spiller en god kamp og har mulighed for at lukke den, og det er selvfølgelig pisse ærgerligt, at det ikke lykkes. Havde det været en normal ligakamp, havde vi fået et point med hjem fra Odense. I den situation havde vi været tilfredse med det, men det er ærgerligt i dag. Der er dog meget vi kan tage med fra kampen. Vi spiller en flot kamp og presser topseedede Odense hele vejen, slutter Ida-Marie.

Nu skal skuffelsen have lov at lægge sig hos spillerne, mens os der så kampen fra tilskuerpladserne og på TV skæmen kan lade neglene gro ud igen. Der venter en masse spændende kampe i HTH Ligaen, hvor næste hjemmekamp er d. 5. oktober mod EH Aalborg. Billetter til denne kamp kan købes HER