Defensivt stærkt arbejde lagde grunden til storsejr

Det var en fornøjelse at følge Viborg HK's defensive arbejde i dagens kamp mod TTH Holstebro. En kamp, som hjemmeholdet vandt sikkert med cifrene 28-19.

Kristina Jørgensen, Carin Strömberg, Majbritt TOft Hansen og Pauline Bøgelund skulle vise sig en overordentlig stor pille at sluge for gæsterne fra Holstebro, der i kampens første 20 minutter have umådeligt svært ved at arbejde sig forbi fireblokken i Viborgs forsvar. Lykkedes det endelig TTH spillerne at komme til en chance stod Anna Kristensen endnu en gang klar til at nupper skuddet, med det resultat, at gæsterne kun havde scoret to (2) gange efter 17 minutter. Samtidig buldrede Viborg HK spillerne afsted i samme høje tempo som i sejren over NFH, og hjemmeholdet fik arbejdet sig frem til rigtig gode chancer fra alle positioner på banen. Ved pause var Kris og co. fortjent foran med 14-9. 

- Jeg synes vi løber dem ned i dag, og det er også det, vi kommer foran på i første halvleg. Vi havde snakket om, at vi skulle være der fra start, så de ikke fik følelsen af, at de kunne være med i dag. Det synes jeg vi får løst rigtig godt i første halvleg, hvor de virker lidt modløse. Det var lige efter planen, fortæller Maria Fisker efter kampen.

Pauseresultatet skulle vise sig at blive det tætteste TTH kom Viborg HK i dag, og i anden halvleg forløb kampen meget som i første, da defensiven fortsat stod solidt og kontrafasen stadig buldrede afsted. 

- Vi har ofte snakket om, at vi vil spille en kontroleret kontra med fart og højt tempo uden at smide for mange bolde væk. Det er vel en af de ting, vi laver føringen på i dag, da vi presser dem hårdt op ad banen, kører kontra i højt tempo og scorer på de fleste chancer. Det lægger vel grunden for den store føring, vi holder hele første halvleg, fortæller Susanne Wilbek efter kampen.

Blandt spillerne er der også tilfredshed med tempoet i spillet.

- Vores tempofyldte angrebsspil fungerer godt, synes jeg, men vi skal stadig blive bedre til at vurdere situationerne. Men vi har stadig større udnyttelse end fejl på det hurtige spil, hvilket er godt, men det kan stadig optimeres, fortæller Fisker.

Sejren i NFH og i dag mod TTH giver mere til holdet end point på kontoen. Der bliver også tanket godt med selvtillid på holdet, hvilket blot styrker truppen til kommende kampe.  

-  Det bygger bare mere og mere på vores selvtillid, og vi tror mere på konceptet og os selv. Samtidig kan vi hele tiden bygge videre på spillet, i stedet for at man skal samle op fra et nederlag. Det er noget hårdere. Så det er mega positivt for os og en god start på sæsonen, slutter Maria Fisker. 

 

 

 

 

 

 

For det første står vi super godt i forsvaret og de har rigtig vanskeligt ved at komme til gode afslutninger. De afslutninger, som de kommer til, piller Anna med stor sikkerhed.