Der var lagt op til et brag af en kamp mod Odense Håndbold, da vi i dag spillede sæsonens første hjemmekamp i VIBOCOLD Arena. Opbakningen var i top, og godt 250 håndboldfans havde taget imod tilbuddet om Mad og Match for 100 kr. Derudover var der 260 sponsorer samlet til spisning i BDO lounge, hvor vi inden hver hjemmekmap afholder VIP arrangemnet. Den store opbakningn til arrangementerne inden kamp kom med i hallen, hvor pigerne blev hjulpet godt i gang med kampen. Resultaterne fulgte trop, og i det første halvleg spillede holdene lige op, med en lille føring til Viborg HK, der dog efter 15-20 minutter tippede over til Odense. Gæsterne kunne gå til pause foran med 12-10 og fik i løbet af kampens sidste 30  minutter udbygget føringen, så vi taber 23-31. 

- Jeg synes det første kvarter af kampen var fremragende. Der dækker vi godt op, har redninger og spiller som vi gerne vil. Derefter mister vi momentum. Det får vi aldrig løst i anden halvleg, og de bliver ved med at score mål. I den fase lykkes vi ikke med noget som helst, og de scorer alt for mange mål i anden halvleg, siger Jakob, der bakkes op af Line Haugsted:

- Jeg synes vi rammer det vi skal i starten af første halvleg. Vi står godt i forsvaret og får redninger og så rammer vi også angrebsmæssigt. Det er det, der bliver den store forskel fra resten af kampen. Her kommer vi ikke ordentligt mod mål og rammer i en lang periode ikke de huller, der er i forsvaret. Der kommer vi til at spille sidelæns, og vi slutter lidt dårligt af i første halvleg, men pauseresultatet er egentligt okay. Så går det bare lynhurtigt i anden halvleg, hvor det på kort tid går fra 10-12 til 10-16. Så bliver det svært, og vi satser på kontraen, hvilket bliver sådan lidt 'alt eller intet'. Det blev så desværre til intet. Vi var nede med fire, men så kom vi heller ikke tættere på. De var skarpe og kom til gode chancer og vi fik ikke helt det forsvar og de redninger, vi gerne ville have haft. 

Kampens sidste 30 minutter var med Odense i teten. Trods fight fik pigerne aldrig vendt momentum tilbage på grønne hænder, og Odense tager begge kampens point. Til stor ærgerlse for Jakob, der dog har mulighed for revanche allerede den 17. september, når vi på udebane møder Odense i Santander Cup kvartfinalen.

- Vi skal være langt hårdere i duelspillet i begge ender af banen. De har spillere, der vader igennem som om det var Bilka i happy hour. Sådan kan vi ikke dække op, og vi skal have langt mere konsekvens på vores fireblok og fløje. Det er over det hele det går galt, og det vandrør, der skulle lede energien til Viborg HK var jo hullet som en si i anden halvleg. Frem for alt skal vi have løftet energiniveauet, og så skal vi have spillere, der vil det langt mere, end det var tilfældet i dag, fortæller Jakob, der dog også ved, at kampe som denne kan forekomme, når man står med en så ung trup, som den vi har i dag. 

- Det bekymrer mig selvfølgelig, at vi taber så klart som vi gør. Det var unødvendigt, men omvendt ved jeg også, at det går op og ned, når man har et så ungt hold og der vil komme bølger på vejen. Vi har vundet otte kampen i streg og tabte så nummer ni i dag. Det er jo sådan det er. Vinder vi otte i træk igen, og taber nummer ni, så er jeg jo egentligt tilfreds. Men selvfølgelig bekymrer det mig, at vi på hjemmebane ikke er tættere på Odense end vi er i dag. 

Næste hjemmekamp er lørdag d. 14. september kl. 14.00 mod TTH Holstebro. 

 

Målscorere for Viborg HK:

Laura Damgaard - 6

Kristina Jørgensen - 6

Pauline Bøgelund - 3

Ida-Marie Dahl - 3

Amalie Grøn - 2

Majbritt Toft Hansen - 1

Carin Strömberg - 1

Stine Andersen - 1

 

 

0
0
0
s2smodern