Fire Viborg HK spillere vender for en stund tilbage til deres tidligere hjemmebane i Morten Brørup Hallen, når Viborg HK i morgen skyder ligaen i gang mod Skanderborg. Laura Damgaard, Amalie 'Nips' Grøn, Kristina Jørgensen og Anna Kristensen har alle tidligere spillet i Skanderborg, men tørner nu ud for Viborg HK. Laura Damgaard har siden spillet i EH Aalborg, mens KRistina Jørgensen og Nips begge har haft et par sæsoner i VIborg HK siden tiden i Skanderborg. Derfor er det også helt særligt for Anna Kristensen, da hun netop er kommet til Viborg HK fra SKanderborg og derfor skal åbne ligaen mod sine tidligere holdkammerater. 

- Det er meget specielt. Det er lidt sjovt, at det netop er dem, vi skal starte mod, men det bliver mega fedt at komme i gang. Det er også sjovt at komme tilbage til Morten Brørup Hallen og mit gamle hold, så det glæder jeg mig til. Jeg kender jo nærmest Skanderborgs spillere bedre end mine holdkammerater her i Viborg - endnu - så det er lidt sjovt. Men det er jo også der, man gerne vil vise sig lidt frem og gøre det godt, så man kan vise, man er kommet til en bedre klub og et godt hold, fortæller Anna.

Gennemsnitsalderen i både Viborg HK's og Skanderborgs trup er forholdsvis lav, og både Anne og Jakob mener, at dette kan blive en faktor i kampen, da det kan påvirke spillet på forskellig vis. Dog forventer både Jakob og Anna, at kampen mod Skanderborg bliver fyldt med fight. 

- Man skal forvente en god fight. Det er første turneringskamp og fundamentet er ikke helt fastlåst og klart. Det er egentligt tydeligt nok, men det kræver tid at få det indarbejdet noget mere. Så en god portion fight og alt hvad det indebærer af - forhåbentligt godt - Viborg HK spil. Men jeg ved også, at med et ungt hold som vores kan der i første turneringskamp være usikkerhedsmomenter, som vi skal forsøge at minimere, fortæller Jakob.

Kendskabet til Skanderborgs trup er meget stort hos Anna, der dagligt har stået overfor fredagens modstandere. Hun peger på, at Skanderborgs tempo i spillet kan blive en afgørende faktor for kampens forløb.  

- Jeg synes Skanderborg er et ungt, men samtidig også tålmodigt hold. De spiller lange angreb og forsøger at spille deres chance ved at trække tempoet ud af kampen. Det kan godt frustrere tophold, der bare gerne vil spille hurtigt, så vi skal passe på ikke at lade os frustrere af, at de spiller lange angreb og bruger lang tid til at komme frem til deres chancer, fortæller Anna og fortsætter: 

- Jeg tror det bliver en hård kamp for begge hold. Skanderborg er et hold, der aldrig giver op. Derfor bliver det hårdt at skulle kæmpe med, da de fighter 100%. Så der skal vi være klogere end dem og vise, at vi har nogle bedre og mere rutinerede spillere, der har stået i de her situationer mange gange før. 

Succeskriterierne i en ligakamp er mange. Forrest på listen er sejren, som vores piger går 100% efter, men der ud over har Jakob også følgende elementer i spillet, som han kigger efter som succeskriterier. 

- Vi kigger på defensiven, og hvordan den står. Det bliver helt afgørende at vi får den på plads. Vi har nogle tydelige fokuspunkter i, hvordan vi gerne vil dække op i vores 6-0 forsvar, som vi har arbejdet med længe, og det kommer jeg til at kigge ekstra meget på i morgen, slutter han. 

Kampen mod Skanderborg spilles i Morten Brørup Hallen fredag d. 30 august kl. 19.30

0
0
0
s2smodern