Alt eller intet i aften

Så er det i dag, vi tager hul på de betydende kampe for sæsonen 2019/2020, og vi må erkende, at presset er stort fra start. Så stort, at en sejr er kravet, hvis vi skal avancere til næste runde i Santander Cup. På den anden side af banen står Ajax København, der ligesom os skal kæmpe i HTH Ligaen i denne sæson, så det bliver ikke sidste gang de to hold mødes, ligesom det ikke er første gang, holdene er i kamp mod hinanden. 

Klubberne har mødt hinanden før, men da begge hold har nye spillere i truppen er det spændende at se, hvor langt holdene er mod at finde deres spillestil, rytme og niveau. I Viborg HK lejren er der gode takter at spore, og Jakob er da også positivt overrasket over, hvor holdet står allerede nu i sæsonen. 

- Vi er faktisk lidt længere, end jeg havde håbet, vi var på nuværende tidspunkt. Men jeg ved også, at det er noget helt andet at spille om point i forhold til træningskampe. Modstanderne går nu all-in på at sabbotere vores spil, og det er bare noget helt andet. 

Selv om sæsonen knap er startet, har Jakob allerede været ude at se flere af vores modstandere i denne sæson, inkl. Ajax. Derfor føler han også, at holdet er godt forberedt til aftenens kamp. 

- Vi har set meget med Ajax' trup til denne sæson. Det er jo en del af opstartsfasen at hente så meget information som muligt. Selvfølgelig har de ikke spillet turneringskampe endnu, men vi har fulgt dem tæt i deres træningskampe og hvordan de har leveret. Den helt store forskel fra sidste år er jo, at de nu spiller med venstrehænder på højre back. Det giver et helt andet spil, at de har fået skudkraft på den position. Sidst vi spillede mod dem i Ajax, var vi udfordrede på at få tempo nok i kampen. Det tror jeg helt sikkert bliver et tema igen. Bliver kampen afviklet i et højt tempo er jeg sikker på, vi har gode chancer for at vinde. Bliver den ikke det, kan vi godt komme i problemer. 

Forberedelsen til aftenens Santander Cup kamp mod Ajax begyndte allerede da lodtrækningen fandt sted og kampen blev fastlagt før sommerferien. Derfor har ventetiden til kampen også været lang, og Jakob glæder sig til at komme igang igen. 

- Jeg er spændt. Allerede ved lodtrækning for fire måneder siden vidste vi, at den 22. august, der bliver vi målt og vejet for første gang, og får en forsmag på, hvordan sæsonen kan komme til at se ud. Den følelse er bare forstærket siden. Allerede i går var jeg klar til at spille kamp. Jeg vågnede tidligt og havde sitren og kriller i maven. Der er mange ting, der er lykkes for os i opstarten og vi er kommet godt i gang med mange ting. Både i forhold til holdets opbygning, men også spilmæssigt. Men vi ved også, at det er noget helt andet, når der er point og avancement på spil i Santander Cup. 

- Pokalkampene har deres eget liv. Ambitionen er at spille Final 4 og vinde det hele. Vi er et ungt hold, der har vist gode takter, men vi ved også, at et ungt hold kan have sværere ved at få vendt skuden i den rigtige retning, når det går den gale vej. Omvendt synes jeg også, at vi kan slå alle hold i ligaen og lykkes med at gå hele vejen, når vi rammer topniveau. På den anden side skal vi også være realistiske omkring, at vi stadig er et hold under opbygning, og vi har fået forholdsvis mange nye spillere, selv om vi troede, at vi ikke skulle skifte så meget ud. Så blev det jo egentligt sådan, at vi har skiftet flere, end vi havde regnet med. Derfor må vi også være realistiske og have tålmodighed inden vi forventer de helt store resultater af holdet, slutter Jakob.

Kampen mod Ajax København spilles i aften, torsdag d. 22. august, kl. 19.00 i Ajax. 

Kampen liveblogges af Viborg Stifts Folkeblad.