Viborg HK’s spillertrup og trænerstab rejser mandag d. 12 august til Nantes på træningslejr i 6 dage. Der er afgang fra VIBOCOLD arena kl. 03.00. Rejsedagen er dog ikke lig med afslapning og hygge for pigerne – nej mandagens program indeholder både træning og møde, så de starter træningslejren hårdt ud. De resterende 5 dage er ligeledes tætpakket med træning, møder, kamp og holdaktiviteter.

Tirsdag har pigerne en træning med Nantes, og fredag møder de hinanden i en træningskamp. En træning og kamp Jakob ser frem til:
- Vi har været lidt hårdt ramt af skader, hvilket betyder at vi lige nu ikke kan træne 6 mod 6, når vi selv træner. Derfor er det rigtig fint, at vores gruppe på en 10-12 spillere kan komme ned og træne mod deres gruppe. Det betyder, vi har mulighed for at stå i situationer, hvor vi siger ”Okay! Det er dét her, vi vil i disse situationer, og når vi laver forskellige spil, finder ud af, at det er dér trykket skal lægges”. –  Det får vi alletiders mulighed for, når vi skal træne med Nantes.

- Forhåbentlig skal vi også ned og spille en stor kamp. Vi har spillet 4 gode kampe herhjemme, som vi har vundet relativt sikkert. Det kunne være fint at blive trykket lidt og presset på udebane, så vi kommer ud i nogle situationer, hvor der skal træffes nogle valg. Skarphed ved time out er der også fokus på, da det ikke har været nødvendigt hidtil, men vi ved det kan ændre rigtig meget i en kamp. Så generelt håber jeg, at vi bliver presset noget mere.

Træningslejren i Nantes har som udgangspunkt to fokus punkter: Det mentale samt teambuilding og selvfølgelig det håndboldmæssige, som altid fylder meget for holdet.
- Der skal være fokus på vores leveregler, hvordan vores værdier er, og hvad det er, vi gerne vil stå for. Samt at vi får defineret vores målsætninger og rollerne på holdet. En tur som denne, er også med til at ryste holdet sammen, efter flere nye spiller er kommet til. Denne tur er også til at finde ud af, hvad der gør hvem gode og i hvilke situationer. Her oplever holdet hinanden i andre situationer, og samtalerne omhandler andet end træning. Derfor er sådan en tur bare mega vigtig at have, og derfor er det også super fedt, at det har kunnet lade sig gøre med Nantes, fortæller Jakob.

Blandt spillerne er der også store forventninger til turen, som skal være med til at styrke holdet frem mod sæsonstart d. 30 august.

- Jeg har rigtig gode erfaringer fra tidligere, så jeg glæder mig til, at vi blive rystet endnu bedre sammen. Det er bare noget helt andet at være på holdet efter sådan en tur, fordi det er en rigtig god måde at komme ind på holdet på, når man har sådan en tur sammen. Så jeg glæder mig til at vi både skal spille en masse håndbold, men også lave en masse andet sammen, fortæller Laura Damgaard.

Hele teamet omkring Viborg HK takker for den store behjælpelighed, der har været fra Generation Handball, Jens Steffensen og Allan Heine, så træningslejren har de bedste forudsætning for at blive et suverænt forløb op til sæsonstart.

0
0
0
s2smodern