Dette er anden del af interview med Line Uno frem mod hendes skifte til franske Besancon. I første del snakkede vi om tiden i Viborg HK, og hvad hun tager med sig videre. I anden del snakker vi mere om, hvordan beslutningen om at flytte til Besancon blev taget, og hvad Uno ser aller mest frem til.  

Nu rejser du til franske Besanscon, som vi også mødte i EHF Cup'en denne sæson. Kan du ikke fortælle lidt om processen bag at finde en ny klub, og hvilke tanker du gjorde dig om, hvorvidt du skulle blive i Danmark eller søge mod udlandet? 

- Da jeg fandt ro med, at jeg gerne ville prøve noget nyt, havde jeg en masse tanker omkring konsekvenser og positive ting ved, hvorvidt jeg skulle blive i Danmark eller søge mod udlandet. Så snakkede jeg med forskellige folk og kom frem til, at der var mest, jeg ville vælge, hvis det blev udlandet. Jeg tog den beslutning, sammen med min kæreste, at vi skulle prøve. Min agent har så stået for det og arbejdet ud fra en liste af lande, som jeg prioriterer højest, og så arbejder han ud fra det. Så dukkede muligheden op hos Besancon, som vi jo spillede mod i EHF Cup'en. Jeg synes der var en fed kulisse. Fransk håndbold er spændende og klubben spiller noget spændende håndbold, så jeg tænkte, det var en god mulighed for mig. 

Du er den eneste danske spiller, der skal spille i Besancon i næste sæson. Dermed vil der også blive lidt sproglige udfordringer. Hvordan griber du det an, at skulle begå dig på et nyt sprog? Kan du allerede nu tale fransk? 

- Som udgangspunkt har jeg hentet nogle apps, som jeg prøver med. Men det er meget sværere end jeg troede, da der jo slet ingen sammenhæng er mellem det danske og det franske. Jeg er nødt til at høre det, da udtalen er helt anderledes end det danske. Men min kæreste og jeg har hentet en app, hvor vi træner 20 minutter om dagen og så kan jeg måske snakke lidt fransk.... Jeg er i hvert fald ikke tæt på flydende, men jeg skal have noget undervisning, når jeg kommer frem. Da jeg er den eneste dansker på holdet, er jeg nødsaget til at lære fransk, så jeg må gøre mit bedste. 

Hvad glæder du dig mest til ved skiftet til Besancon? 

- Helt generelt er det at få ny luft under vingerne og prøve noget helt nyt. Nu har jeg spillet liga et par år, og det bliver spændende at møde nye hold og få nye holdkammerater, komme til nye omklædningsrum - helt basale ting, som udfordrer på en helt anden måde sprogligt, håndboldmæssigt og kulturelt. Der er mange ting jeg glæder mig til at opleve, og jeg tror og håber på, at det her er det helt rigtige for mig, og at det bliver spændende og godt. 

 

Det er vi sikre på det gør, og vi glæder os til at følge dig! 

0
0
0
s2smodern