Dette er anden del af samtalen med Stine Bodholt, der fra den kommende sæson skifter til franske Nantes. I første del fortalte Stine om tiden i Viborg HK og kom blandt andet ind på, hvilke oplevelser, der har været de største, og hvad hun kommer til at savne ved klubben. Nedenfor kan du læse mere om skiftet til Frankrig, og hvilke overvejelser hun gjorde sig inden beslutningen blev truffet. 

Kan du fortælle lidt om processen bag at vælge din nye klub? 

- Jeg har kigget lidt på, hvordan jeg kan udvikle mig mere som håndboldspiller. Jeg er en stor tryghedsperson, der har brug for at komme lidt ud på dybt vand og stå på egne ben, lære et nyt sprog og en ny kultur at kende. Samtidig kommer jeg til at stå overfor nogle nye spillere i min hverdag, hvilket også kan give lidt mere hår på brystet i forhold til landsholdet. Så der har været mange tanker gennem hovedet, og det bliver forhåbentligt en oplevelse for livet, som giver en masse ting til mig også udenfor banen, som jeg kan udnytte i mit spil.

Hvordan ser du på udfordringen med at skulle tale fransk? 

- Jeg kan ikke tale ret meget fransk, det må jeg være ærlig og sige. Jeg har siddet derhjemme og kigget i en bog og brugt lidt apps, men det er virkelig svært. Det må jeg konstatere. Men jeg kan engelsk, og det er der en del dernede der også kan, så det hjælper lidt. Jeg vil rigtig gerne lære fransk og integrere mig i byen og på holdet, så jeg vil helt sikkert gerne lære fransk. Det bliver svært og mærkeligt ikke at kunne forstå alt, men det handler om, jeg må prøve at lære det. 

Hvad glæder du dig mest til ved skiftet til fransk håndbold? 

- Jeg glæder mig til at prøve en ny kultur og et nyt miljø af. Det er første gang jeg skal spille i en international klub, og jeg synes, Frankrig er et fedt og spændende land. Jeg håber at få sindssygt meget med i bagagen både på banen, men også som person udenfor banen, som jeg kan tage med mig resten af livet. Samtidig skal jeg bare ned og nyde det. Jeg er 29 år gammel, så hvis det skulle prøves, så var det nu. Jeg tror, jeg udvikler mig sindssygt meget ved den fysik de spiller med dernede, som er meget mand-mand. Der kan jeg rykke mig og jeg kan lære noget af den mentalitet de har. Det bliver spændende at se, hvilken Stine det bliver, men jeg tager udfordringen op og glæder mig rigtig meget. 

Det glæder vi os til at følge. :)   

-  Inden vi afslutter interviewet helt, har jeg lidt jeg gerne vil sige.

- Jeg vil gerne sige tak til byen, som endnu en gang har støttet op om Viborg HK. Jeg vil også gerne sige tak til alle de mennesker, der er blevet ved med at komme i hallen. Det er blevet mere og mere jo flere kampe vi vinder. Det er fantastisk at træde ind i hallen og mærke det gamle Viborg, som jeg også mærkede, da jeg var ung. Det har været fedt, også selvom det nogle gange er gået mindre godt. Vores fans har været gode til at skrive en besked om, at vi vinder den næste kamp, og de stadig støtter op. Det har betydet meget for mig, at jeg har mærket den opbakning der har været - både fra sponsorer og fans, men også fra kontoret. Der kan vi altid gå op, hvis vi har brug for et smil, og det har betydet meget altid at kunne føle sig hjemme i Viborg HK. 

Tusind tak, Stine! Vi glæder os til at følge dig og håber at se dig i VIBOCOLD Arena, når du er hjemme på besøg.

0
0
0
s2smodern